Ez valóságos vagy csak film?
Hogy korunk nagy tévés személyiségét idézzem:
"Ki volt írva, hogy híradó vagy dokumentumfilm? Ha nem, akkor nem kötelező elhinni!" J.L.
Amúgy az elliptic curve encryptiont nagyon egyszerű feltörni:
az utolsó másodpercben beírt harmadik jelszó mindíg működik.
Működik, mert a tévében láttam.
:P
1. Abszolút feltörhetetlen titkosítás nincs, csak kevés erőforrás (számítási kapacitás, idő, tárhely) érhető el hozzá.
2. A ransomware-ek így működnek: amint rákerülnek a gépedre, egy eléggé erős titkosítással (ez főként valamilyen aszimmetrikus kulcsú, PGP-alapú titkosítás szokott lenni, ennél jöhet szóba az emlegetett elliptikus görbés megoldás) lekódolják az állományaidat, és csak megfelelő kriptovaluta (például Bitcoin) kifizetése után adják vissza (ha visszaadják) a hozzáférést - a kikódolást biztosító privát kulcsot - az állományaidhoz.
Nagyon jó esetben etikus hackerek/antivírus cégek/hatóságok találnak valami gyenge pontot a ransomware rendszerében és közzéteszik a kikódolást végző privát kulcsokat/a kikódoláshoz szükséges eszközöket:
de gyakoribb, hogy - ha nem volt biztonsági mentés - odavesznek az állományok.
Nem tudom mi az a biztonsági mentés.
Hogy csinálja újra emberünk, ha nem működnek a billentyűk a hack miatt?
"Nem tudom mi az a biztonsági mentés."
A biztonsági mentés azt jelenti, hogy a fontos állományaidról egy különálló - a géphez nem folyamatosan csatlakoztatott meghajtókra - időnként másolatot készítesz, majd ezeket egymástól elkülönített biztonságos fizikai helyeken tárolod és időnként ellenőrzöd ezek épségét.
"Hogy csinálja újra emberünk, ha nem működnek a billentyűk a hack miatt?"
A való életben általában működőképes marad a billentyűzet, a ransomware csak titkosít és zsarol. Ha esetleg nem lenne elérhető a billentyűzet, akkor fizikailag működőképes marad, csak maximum az operációs rendszer nem tud vele kommunikálni egy kártevő miatt, ami különböző eszközökkel kiírtható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!