Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet-e google vélemény...

Nonoga kérdése:

Lehet-e google vélemény alapján IP címet megtudni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy google vélemény irasnal ugye megjelenik a név és az email cím. Ez alapján vissza lehet keresni IP címet? Ha igen, akkor abból meg lehet tudni a személyt aki írta? Ha igen és kitorlik az email címet, akkor is vissza lehet utólag nézni?

Kicsit lehet bonyolult a dolog, de előre is köszi a segítséget!

2020. aug. 25. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Hatóságok vissza tudják keresni. Te nem.
2020. aug. 25. 21:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) igazából én lennék a másik oldalon. Engem vissza tudnak- e keresni? Sértő, fenyegető nincs a kommentbe, szerintem még hitel rontás se, mert véleményt lehet írni étteremről. Viszont ha a tulajnak van jó informatikus ismerőse, meg tudja - e mondani, hogy én voltam több email címről? Ha igen, akkor tudom hogy van IP cím generáló oldal, ha onnan van készítve email cím és van belepve, akkor az vissza kereshetetlen?
2020. aug. 25. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

A jó informatikai ismerős sem tudja megmondani. A net szolgálltatód nemfog rólad csak úgyinfót kiadni csaka hatóságoknak.

Én inkább azt tudom elképzelni hogy a google rajon arra hogy a frissen keszult cimekkel adtal negativv ertekelesy. Ezekey lehet torli.

2020. aug. 25. 22:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, direkt nem csak 1es, van 2es és 3as is, a szöveg is olyan hogy jó és rossz is van írva. Igazából az nembaj ha a Google törli, lényeg hogy a tulaj nem tud rájönni, hogy ki csinálja :) de akkor köszönöm, megnyugodtam! Bíróságra ilyen aprósagot nem vihet, az tuti
2020. aug. 25. 22:16
 5/5 Alex Fly ***** válasza:
100%

A Google értékeléseinél nem jelenik meg az értékelő IP-címe. És 100%, hogy ezt nem is tárolja a rendszer, mivel semmi értelme...

De az IP cím ismeretében esetleg egy hálózati szakember kiderítheti, hogy melyik hálózat hányadik állomásáról érkezett a Google szerverére - és mivel a TCP/IP csomag fejlécét a beérkezés után eldobta, így azt már nem, hogy az adott átjáró honnan továbbította azt - a feladót meg pláne nem... De ha véletlenül valaki a feladó IP-címét is megtudná valahogy, abból eljuthatna az ISP-d ig, amely valószíneg NAT-olja az előfizetőit, szóval ezen a külső címen pár száz-pár ezer felhasználóval osztozol. Bagy ha végig IPv6 címzéssel megy a csomag, akkor alapesetben megtudhatja a hálózati kártyág MAC címét - amivel szintén nem megy semmire...

Ha valaki rád kíváncsi, az pedig nem fog ilyen haszontalansággal szórakozni, hiszen ott van a drótpostacímed és a neved is - ezek alapján sokkal többet meg lehet tudni rólad, mint a hálózati protokollokkal szórakozva.

2020. aug. 26. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!