Facebookon rákattintottam egy linkre, ami valószínűleg nem volt biztonságos. Látszólag semmi nem történt a fiókommal. Hogy tudnám ellenőrizni, hogy nem kaptam-e vírust?
Ez nem úgy vírus, ahogy azt te elképzeled. Ez csak egy megtévesztés, hogy add meg az adataidat, feltételezhetően csak a beugratásra ment az egész, nem pedig arra, hogy valós vírus kerüljön a gépedre ami ilyen-olyan dolgokat csinál.
Ha pedig ezen megtévesztő felületre rossz jelszót adtál meg, akkor meg tök8. Annyiban érinthet ez negatívan Téged, hogy valszeg valami jelszó adatbázisban fog kikötni a megadott (téves) jelszó, ami a hacker-ek feladatát könnyíti, mivel bővül a lehetséges jelszavak gyűjteménye, de ennyi. Ha tényleg téves volt a jelszó, akkor kifejezetten ahhoz a facebook fiókhoz, amivel belépni szándékoztál nem fognak hozzáférni, viszont megjegyzésképp hozzáfűzném, hogy ha valaha használtad valahol ezt a (tévesen) megadott jelszót, akkor az a fiók ahol ezt használtad veszélybe kerülhet. Ezt csak azért mondom, mert (főleg magamból, a "tudatosabb", ámbár olykor lusta júzerből kiindulva) az esetek többségében az emberek tévesen olyan jelszót adnak csak meg, amit régen valaha valahol használtak, így nálad is esélyes, hogy ezt a (téves) jelszót használtad már valaha valahol, amely fiók így veszélyben lehet (már ha fontos a fiók és használod a mai napig).
Köszönöm a válaszokat
Közben írt a barátom, akitől az üzenetet kaptam. Amíg meg nem változtatta a jelszavát, kb 25 embernek küldte el ugyanazt az üzenetet.
A facebookhoz használt email-címemet amúgy másra nem használom. Érdemes lehet ahelyett is újat csinálnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!