Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lecserélte a digi az utp...

Lecserélte a digi az utp kábelt erre a szutyok üvegszálasra, lassabb a netem mint volt?

Figyelt kérdés

Behozták ezt a retkes üvegszálas hálózatot, előtte ugye csak simán behozta a netkábelt, azt rákötöttem a minőségi routeremre, és hasított a net. Most egy modembe megy a net, és 40mbs-el tölt le wifin keresztül. Mondja a digi-s gyerek, hogy gigabites modem, de csak vezetékesen tudja biztosítani.

A mai világban mondani se kell, hogy senki nem használ vezetékes netet a kockákon kívül.

Kérdésem, hogy lehet megoldani, hogy az én routeremet használhassam? Bridge-lni kell, ahogy olvastam, de úgy működni fog a tv is? Mert az is ebből a modemből kapja a jelet.

2020. aug. 6. 13:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

akkor nincs gond. az működni fog.

az optikai hálózat pedig az egyik legjobb technológia. ha beállítod normálisan akkor jobban jársz vele, mint az eddigivel.

a szolgáltató routerét kb soha nem kötelező használni. (jó telekom némi kivétel, mert ott iptv van és nem lehet bridge tenni, bár még futok velük egy kört, hátha... multicastot tudom engedélyezni a mikrotiken is, na mindegy...) szóval az esetek 99%-ban könnyedén használhatsz saját eszközöket. én is mindenhol azt használok, mert többnyire a szolgáltató által adott szutykok az átlag facebook/youtube fogyasztó felhasználókra vannak tervezve és nem arra hogy vpnezz meg elérd a saját nas-od utazás közben

2020. aug. 6. 15:27
 12/14 A kérdező kommentje:
szóval a legegyszerűbb ha felhívom őket telefonon és ők bridgbe rakjak, és utána használhatom a sajátomat?
2020. aug. 6. 15:33
 13/14 anonim válasza:
40%
Digi a legsza'abb szolgáltató!
2020. okt. 4. 20:27
 14/14 anonim válasza:

#4 "2.4 GHz wifin a 40 MBit nagyon jó"

=>

Nem. 2.4 Ghz-es Wifin a 40 Mbit NAGYON ROSSZ. 2008-ban adták ki a Wifi n szabványt, azzal 1 stream-en ment már évekkel ezelőtt is a ~70Mbit/s. Ha meg 2x2 MiMo-t támogat a router és a géped is, akkor nagyságrendileg 140-145 Mbit/s körül szokott menni a szomszéd szobából nekem a 2.4 Ghz-es routerről a net. (Speedtest esetén és letöltés esetén is)

2022. okt. 7. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!