Sürgősen wifire van szükségem, de nincs internet bevezetve az épületbe, mit tehetek?
Van valami pendriveos megoldás vagy bármi, ami wifit biztosít úgy, hogy ne kelljen hozza internet kábel?
Előre is köszönöm!
Nincs.
Menj olyan helyre, ahol van szabad wifi.
Vannak olyan áruházak is.
Mobil internet megosztó.
Nekem ilyenem van:
huawei mobile wifi e5577c
Gyors, telekomos 10 gb mobil net egész hónapban elég.
Külföldön tartózkodom jelenleg. Nem tudok előfizetést csinálni.
A Roaming meg túl drága lenne. Azért is gondoltam meg reméltem, hogy van ilyen opció, mert nem csak nappal lenne rá szükségem..
De köszönöm az eddigi válaszokat!:)
Csak mobilinternet az egyetlen opció ebben az esetben.
"ami wifit biztosít úgy, hogy ne kelljen hozza internet kábel"
Ezt nem igazán értem hogy képzeled... honnan jönne az internet? A "pendriveos megoldás"-ban születne meg? :) Internet két forrásból származhat (jelenleg, lakosság számára elérhető módon): vagy valami "vezetékes" megoldás (optikai-t is beleértve), aminek a végén egy wifi képes router van (ehhez tudsz csatlakozni vezeték nélkül) VAGY mobilinternet. Utóbbi esetében is van olyan eszköz ami elosztja több eszköz között (hordozható wifi router) illetve van usb stick-es megoldás is, de előfizetés nélkül egyik sem megy. Tehát kell akkor egy külföldi mobil előfizetés hozzá, ami jócskán olcsóbb lehet mint a romaing.
Ha ez nem oldható meg, akkor marad a meki, ahogy fentebb is írták. :)
Múltkoriban láttam, hogy van már olyan pendrive amiben beépített wifi van. Ezért kérdeztem.. de ezek szerint ez itt még nem érhető el.
Mindenkinek köszönöm a válaszát!:)
Van ilyen, az egy wifi vevő eszköz. Viszont ha nincs adó a közelben akkor nem tud mire csatlakozni. Erre mondták, hogy az internet az nem abban az eszközben jön létre, az csak a csatlakozást és közvetítést oldja meg egy már kiépített és üzemelő hálózathoz. 6/7-es kommentelő érthetően leírta, csak egyetérteni lehet vele.
Hiába veszed meg azt az eszközt, ha nincs olyan hálózat amire csatlakozni tud. Ugyanebből az eszközből van sim kártya slotos verzió amivel a mobilnet osztható tovább, de azt is meg kell kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!