Hogyan tudom megnézni, hogy publikus, vagy nat-olt ip címet osztott ki az internet szolgáltató?
A 100.64.6.177 a CGNAT tartományban van, tehát NATolt a címed. Az ügyfélszolgálatos hülyeséget beszélt. Hívd őket megint, hátha egy értelmesebbhez kerülsz. Az is lehet, hogy nem tudják mi az a NAT, publikus IP címet próbálj kérni (csak arra vigyázz nehogy eladjon neked fix IP-t ha egyébként nem kell).
Ha nem tudod megoldani telefonon írásban jelezd a problémát, de előtte olvasd el a szerződésed. Ha benne van a CGNAT, akkor nem tudsz semmit sem tenni ellene.
9-es: [link]
Invitel = Digi mivel megvette. Invitelnél nem volt divat korábban a CGNAT tudomásom szerint.. legalábbis a műszakisok nem említették, hogy lett volna nálunk. Persze az új felállásban nem lehet tudni mit variáltak át. Nyugodtan jelezd (akár a digis) ügyfélszolgálatnak, hogy publikus ip-re lenne szükséged. (Az hogy szerinte nem az van, nem jelent semmit... nem mindig hülye az üszi-s, csak rossz infókat kap. A szolgáltatók többségénél mondjuk úgy hogy "nem tökéletesek" az információk, mivel a sok összeolvadás miatt vannak technikai rendszerek ahol nem volt tökéletes a "mördzs".)
Ha elhajt, akkor nyújts be írásbeli panaszt e-mailben.
A lényeg, hogy publikus IP kell neked mindenképp.
Mivel az invitelnek rezes, D3 és ftth technológiája van (volt) így elég fura ez. Egyik helyen sem láttam, hogy cgnat lett volna.
Invinetwork... :D :D :D szóval így kerülték el az nmhh büntit.
#15 Van másik szolgáltató nálad? ha igen, VÁLTS!!!! Hagyd ott őket a francba, mert ha ez az amire gondolok, akkor sok jóra ne számíts szolgáltatás szempontjából. Amilyen gyorsan csak lehet meg kell tőlük szabadulni, mert ez az "anyavállalat" szempontjából csak egy pattanás ami a hatukra nőtt. Gondolom ezért van a natolt cím, és ezért ilyen segítőkész az ügyfélszolgálat is.
Nem tudom, hogy lenne más szolgáltató. Úgyhogy ebből kéne kihozni amit lehet. Sajnos nem vagyok nagy tudósa ezeknek a hálózati beállításoknak.
Úgy veszem észre, hogy most fix mind a két ip-m ami a gépfelől van az is, meg ami a weboldal felől az is. Az a kérdés, hogy lehet-e erre valamiféle megoldás, hogy úgy nézzen ki a dolog mintha publikus lenne? Valami olyasmire gondolok mint például ahogy a dinamikus ip ellen vannak ddns szerverek, amire be lehet regisztrálni.
Vagy mi van, ha szólok, hogy nyissanak számomra a routerükön néhány portot? Hisz a saját otthoni routeren is ezt kell csinálni, hogy működjön ami kell.
Megpróbálhatod, de nem biztos hogy megcsinálják, mert:
a) sz@rnak bele, nem érdekli őket hogy elégedett vagy-e
b) ugye egy portot csak egy ügyfél fele lehet átirányítani, tehát ha esetleg más is kérte már lehet foglalt.
én erre csak "haladó" megoldást tudok: bérelni egy vps-t és vpn-el összekötni a belső hálózatod így annak a külső fix dedikált ip-jét tudnád használni.
de ehhez azért nemárt kicsit jobban érteni ehhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!