Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom megnézni, hogy...

Hogy tudom megnézni, hogy van-e ismétlődés egy adott videóban? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Adott egy több órás videó, ahol a lényeg a zene (természet hangjai vagy bármi más)...És a kérdés az, hogy hogyan tudom megnézni, hogy van-e ismétlődés benne? Azaz lehet, hogy az a 6 órás videó valójában egyben 6 órás vagy 10perces részeket tartalmaz és ismétlődik 36x.

Van egy videó, ahol nagyon, de nagyon idegesítő, hogy 1 vagy 3 órásnak (nem emlékszem pontosan) van írva és 3 vagy 5 percenként ismétlődik. Hallani lehet annál.

2020. júl. 29. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
megértem, hogy zavar, ha érzékeled az ismétlődést, de ha nem tűnik fel az ismétlődés, akkor nem mindegy, hogy ismétlődik-e vagy nem?
2020. júl. 31. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Gondolkoztam ezen. Elsőre azt gondoltam, hogy igazad van, de rájöttem, hogy mindenképpen jó lenne megtudni, hogy van-e ismétlődés.

Tehát megoldást kérek!

2020. aug. 2. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:

nagyon alaposan végignézed és megkeresed az egyezéseket, ismétlődéseket. ha elég alaposan csinálod és megtalálod, akkor van. ha nincs, akkor hiába is keresed.

elvben az ismétlődő részek összefűzési pontjánál mindenképpen kéne lennie valamilyen látható/hallható különbségnek, ugrásnak. persze ha jól mixelték, akkor nem biztos, hogy ez tényleg érzékelhető.

a hangfelvétel hullámgörbéjénél egy fokkal egyszerűbb lehet megtalálni az ismétlődést, mert vizuálisan látszik a hang moduláció és vizuálisan jobban kiugró lehet, ha valami ismétlődik. de azért a nagyon hasonlót a tökéletesen azonostól nem mindig könnyű megkülönböztetni.

legegyszerűbb talán megkérdezni a készítőt, hogyan csinálta...

visszakanyarodva a korábbi kérdésre: mi értelme akkora energiát ölni a kutatásba? ha nem egyértelmű, hogy ismétlődik, akkor nem is zavar. ha nem zavar, akkor meg nem mindegy, hogyan készült?

eddig tetszett, de ha kiderül, hogy ismétlődik, annak ellenére is utálni fogod, hogy nem is hallod az ismétlődést, ami miatt bajod van vele? ugyan már!

2020. aug. 3. 10:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezek mind megoldások lehetnek, de hatékonyabbra vágyok. Mellesleg 2-3 órás mp3 fájlt betölteni Audacity-be (én azt használom) bele telik jó néhány percbe.
2020. aug. 7. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:
szerinted mennyivel lehet gyorsabb leprogramoznia valakinek számodra egy ismétlődés kereső programot és vajon rajtad kívül hány embernek volna még ilyenre szüksége, pláne mennyit volnának hajlandóak fizetni érte? te például mennyit fizetnél egy ilyenért?
2020. aug. 8. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!