Valaki mesélne nekem kicsit arról mi az a local storage, mi köze a cookiekhoz, mire jó és hol tudom látni a böngészőben az ezzel kapcsolatos dolgokat?
"szegényes angoltudásom miatt"
Tanulj meg angolul - a webprogramozás szinte évente változó tematikájához ugyanis ezen a nyelven érhetőek el leginkább jó, naprakész anyagok.
Vannak fordítószolgáltatások:
* [link]
szótárak:
* [link]
"mi az a local storage"
Egy kliensoldali, kulcs-érték alapú, lejárati idő nélküli (a lejárati idős változata a sessionStorage), domain centrikus (szóval egy domainhez, egy "oldalhoz", egy ilyen tár tartozik) adattárolási forma.
A localStorage nevű Storage objektumon keresztül érhető el a következő metódusokkal:
* getItem() - ezzel kiolvashatsz egy adott kulcsú elem értékét
* setItem() - ezzel hozzáadhatsz/felülírhatsz egy adott kulcsú elemet adott értékkel
* removeItem() - ezzel törölhetsz egy adott kulcsú elemet
* clearItem() - ezzel meg eltüntetheted az összes, az adott domainhez tartozó elemet
bővebben:
* [link]
"hol tudom látni a böngészőben az ezzel kapcsolatos dolgokat?"
Megnyitod a fejlesztő eszköztárat (általában F12 vagy CTRL+Shift+I billentyűkombináció) és azon belül:
* Mozilla Firefox esetén: a Tároló (Storage) fülön a Helyi tároló (Local Storage) elemet: [link]
* Google Chrome (Opera,...) esetén az Application fül Storage-->Local Storage részénél: [link]
"mi köze a cookiekhoz"
Ugyanúgy adattárolásra szolgál, ugyanúgy domaincentrikus, kulcs-érték alapú, adható neki lejárati idő, de a szerveroldalról is kezelhető:
* [link]
nem csak kliensoldalról:
* [link]
Húha wow én nem vagyok programozó,
Azthittem ennél kicsit általánosabb dolgoról kérdeztem.
De egyébként megtudtam ebből amit szerettem volna, úgy hogy ezer hála :)
Megy a zöld :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!