Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A telómon vagy nincs net,...

A telómon vagy nincs net, vagy nagyon lassú, 5 perc míg betölt valamit. Nem tudok tanulni, videót nézni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A mobilnetem elfogyott, a router apámék szobájában van, természetesen egy centivel sem mozdíthatom meg, nem is érhetek hozzá, apám tiltja. (nekik van) Újra nem indíthatom. A telómat már próbáltam újraindítani, eredményt nem hozott.

Elég sürgős lenne a dolog, mert tanulnom kéne, nem sokára vizsgázom. Kötekedőknek: Igen, nyári szünet van, viszont tanfolyamok, ill. azok vizsgái meg vannak tartva.

Eddig azt hittem, hogy volt wifi, aztán egész nap tanultam tegnap és nem vettem észre, hogy az összes mobilnetem elment.

Érdekesség: A gépem fogja anyámék szobájából a wifit, a telóm nem.

Segítsetek légyszi! Van erre valami trükk? Eddig minden oké volt. A routerhez nem nyúlhatok. Nem is értek hozzá, ha nagyon muszáj megpróbálhatom hétfőn, akkor dolgoznak, de sajna egész hétvégén itthon lesznek.

Addig tanulok gépről, csak nem szeretnék görnyedni egész nap, ha nem muszáj. Ha muszáj, akkor oké, nem nyafogok.

(légyszi, azt ne írjátok, hogy kérjek segítséget a szüleimtől. Megvan az a szülőtípus, aki beülteti a gyerekét a gép elé, egész nap hozzá sem szól, majd a net felneveli? Na, ez van 8 éves korom óta. Eddig a google, a youtube és a gyakori népe mindig ki tudott segíteni. )

A segítségeket köszönöm, lehordást nem kérek!

2020. júl. 24. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mért kell ilyen esetben privátban megoldani? Simán ki lehetne rakni kommentben is egy képet, vagy sok router a kezelőfelületén már írja a típust is. Sőt, bizonyos alkalmazásokkal a hálózaton lévő eszközök esetén (pl router) ki lehet deríteni a gyártót/típust...

Egyébként a telefonok a wifi beállítások közt írják az alapértelmezett átjáró IP címét (ami az a router, amire éppen csatlakozik az eszköz), így próbálgatásra sincs szükség...

2020. júl. 28. 15:08
 12/18 A kérdező kommentje:
Itt nem lehet képet küldeni, őgyhogy leírom. Kijött egy Huaweis ablak, ahol felhasználónevet és jelszót kér. Ezeket én nem tudom.
2020. júl. 28. 16:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Lehet, csak nem közvetlenül.

Feltöltöd pl a kepkuldes.com -ra, aztán bemásolod a linket egy kommentben...

2020. júl. 28. 17:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Talán az itteni egyik felhasználónév/jelszó páros jó lesz:

[link]

2020. júl. 28. 17:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves #11!

Igazad van, és pontosan ismerem ezen lehetőségeket, csak egyszerűbb volt leírnom 3 ip címet, mint egy teljes mondatot. Tudtam úgyis valamelyik jó lesz... hasonlóan a képernyőképpel is. Lustaság... xD De én kérek elnézést, nem szép dolog lusta lenni.

Hajrá!

2020. júl. 28. 19:05
 16/18 A kérdező kommentje:
14# Még nem próbáltam őket, de ha valamelyik jó lesz, akkor mit csináljak utána? :)
2020. júl. 28. 19:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Küldj képet, hogy lássam a router konfig felületét, vagy ha elboldogulsz az eszköz konfig felületén, akkor indítsd újra a konfig felületen keresztül.
2020. júl. 28. 21:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha az újraindítás nem segít, akkor majd lépünk tovább...
2020. júl. 28. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!