Miért fontos a legtöbb embernek, hogy sok követője legyen az Instagramon?
(Bocsi, lehet rossz kategóriába tettem.)
Pl.:
Van egy évfolyamtársam, aki bekövetett, én meg visszakövettem aztán egy pár nap múlva kikövetett. Na vajon miért.:D Ezekután én is kikövettem, aztán újracsinálta mindezt... csak azért, hogy +1 követője legyen.
Mire jó ez?! Gondolom még sok ember csinálja ezt.
A tizenévesek egymás közt ezzel mérik a digitális p.niszük hosszát.
"Nekem 3-al több követőm van. Beeeeeeeeee!!!!!!"
Mert van az a rémesen leegyszerűsített gondolkodásmód, hogy minél többeket érdekel, amit csinálsz, annál értékesebb vagy. Már ez is több sebből vérzik, de még ezt is tovább lehet egyszerűsíteni: minél több követőd van, annál többeket érdekel, amit csinálsz. Ebből egyenesen következik: minél több a követőd, annál többet érsz.
Kellő intelligenciával és érzelmi érettséggel persze eszébe nem jut egy embernek ez alapján értékelnie magát, vagy bárki mást, de egy átlag tini számára, aki azért még távolról sem bölcs és tapasztalt, és akinek az indokoltnál is fontosabb a közösségben való megfelelés, sajnos van, hogy ezek a felszínes és túlértékelt dolgok mint valami lényeges mérce jelennek meg.
Van akinél ez a népszerűség fokmérője. Amolyan e-pénisz méregetés.
Mint amikor valaki arra büszke mennyire kormol az autója. Az emberek nagy része soha nem fogja megérteni ebben mi a jó, én sem értem. Valaki mégis büszke rá.
787 követőm van, én 181et követek és van kemény 35 posztom (2015 óta 😃). A személyes ismerőseimet követem (ha követem), a többi az érdeklődési köröm.
Soha nem érdekelt mennyien követnek már csak azért se mert ebből aktívan kb 50-en (ha kb 2 havonta 1x posztolok valamit napomba akkor annyian nézik meg). Erre csak azt szoktam mondani, hogy követhetnek több millióan, ha a negyedét nem érdekli ki vagy és mit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!