Egy TP-LINK TL-WR841N névre hallgató wifi routerel van a baj.Mite tegyek?Többi lent
Figyelt kérdés
Eddig semmi baja nem volt,majd ma amikor bekapcsoltam és telefonnal rácsatlakoztam nem volt net.A wifi kis ikonja megjelent az értesítési sávon de volt mellette egy kis X jel.Beállitásokba azt írta :csatlakozva,nincs internetelérés.Bekapcsoltam a PS4-et (arra van még rákötve lan kábellel)és ott úgy viselkedett mintha lenne net,tehát elkezdett tölteni minden például ha a a YouTubeba akartam belemenni akkor betöltötte a választási lehetőségeimet(amit net nélkül nem szokott)de a YouTube logót már nem és ha belemegyek a YouTubeba akkor írja ki hogy sikertelen bejelentkezés.Online állapot szürkén "világít" barátokat sem tudom megnézni.Tehát igazából furcsa mert internet van,de valahogy mégsincs.Kihúzni próbáltam pár percre,ki-be kapcsolgatás volt,van a hátán +még 2 kicsi gomb az egyik a reset a másikat nem tudom.Resetelni reseteltem,a másik gombot is megnyomtam amitől egy lakat ikon fölött bekapcsolt a LED.Ujrakapcsolás után megszűnik.Plusz még annyi hogy jobbról az utolsó előtti (földgömb féleség)ikon bekapcsolásnál mindig sárgán világított és másodpercek után váltott át zöldre,akkor volt net.Amióta ez a hiba lépett fel ezt már nem csinálja.tehát az az ikon ne világít egyáltalán.Szerintem itt érdemes tapogatózunk.Válaszaitokat köszi!2020. júl. 6. 13:39
1/10 anonim válasza:
DNS hiba gyanús. Állítsd át a DNS szervert a Google (8.8.8.8) vagy az OpenDNS (208.67.222.123) szerverére. Ha így megjavul, akkor így is hagyhatod nyugodtan. Egyes szolgáltatók (főleg a Digi) DNS szerverei időnként vacakolnak, ezzel ki tudod küszöbölni.
2/10 A kérdező kommentje:
Huuu bocsi de ennyire nem vagyok otthon a dologban.Egy kicsit jobban kifejtenéd?Hol állitsam be ezeket?Telefonon?
2020. júl. 6. 13:59
3/10 anonim válasza:
Nem tudom mit húztál ki,de én a modemet is ki szoktam és aztán vissza, mert a modemen keresztül jön be igazából a net, a router csak elosztja.
4/10 anonim válasza:
Bocsánat, későn posztoltam, amit #1-es írt az a valószínűbb.így visszaolvasva.
5/10 A kérdező kommentje:
Jó jó,de hol állitsam be ezeket a dolgokat?Azt se tudom hogy hogy kezdjem el
2020. júl. 6. 14:29
6/10 anonim válasza:
Böngészőbe beírod 192.168.1.1
ha szerencséd van , bejön a router admin belépő felülete, ahol elvileg admin/admin a jelszó, ha nem sikerál valami,akkor a router aljára szokták írni az ip címet és a jelszót stb.
Megkeresed ezt a részt:
Use these DNS servers pipáld ki
Primary .. 8.8.8.8
Secondary 8.8.4.4
save.. (lehet reboot kell)
7/10 A kérdező kommentje:
Odáig sikerült hogy felmenjek az oldalra.Elfogadta a jelszót mindent.Nem találtam sehol azt az oldalt amit linkeltél viszont vannak itt oldalt menüpontot.A DHCP menüpont alatt megtaláltam egy csomó adatot mint pl az ip cím a getaway és az utolsó 2 sor az elsődleges és a másodlagos DNS.Mind a ketten 0.0.0.0 ám voltak .Beállítottam az elsodlegest 8.8.8.8 rá a másodlagos T 8.8.4.4re.Kérte hogy indítsam újra de nem javult meg semmi.Valamit rosszul csináltam?
2020. júl. 6. 16:08
8/10 A kérdező kommentje:
Jó én hibáztam.felmetem telóm Googlere és utánanéztem és kiderült hogy roszz helyen állítottam be.Be állítottam ahol kell.Igy sem jó.Viszont amit észrevettem hogy most ha kiválasztott a hálózat menüpontot és ott a WAN menüpont akkor az adatok közt a getawaynel azt írja pirossal hogy port WAN deconnectat!(románul,mert erdélyi vagyok gondolom azért)
2020. júl. 6. 16:20
9/10 A kérdező kommentje:
Na valakinek valami ötlete?
2020. júl. 6. 18:25
10/10 anonim válasza:
Tisztázzunk pár dologt:
1, elállítottál mást a routeren a DNS adatokon kívűl?
2, DSL kapcsolatod van?
3, ellenőrizted a modem és router közti kábelt?
4, próbáltad ki/be dugni a modemet? (ha nem,akkor próbáld meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!