Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudnam beallitani,...

Hogyan tudnam beallitani, hogy ismet jo minosegben toltodjenek be a kepek a bongeszomben?

Figyelt kérdés

Nagyjabol egyszerre frissitettem a Firefoxot 3.0.4-re, ill a Vodafone mobil internetem szoftveret. A frissitesek elott is egy ideig volt, hogy amig a mobilnetet hasznaltam, a kepek iszonyatosa rossz minosegben toltodtek be, de valahol (talan Firefoxon belul) be tudtam allitani, hogy rendes minosegben tolse be oket. Most ugyan ez a problema, es nem talalom, hol lehetne beallitani, hogy a kepeket eredeti valojukban jelenitse meg a bongeszo (Ha megnyomoma shitf+a-t, rendesen ujratolti oket, de a hatterek pl. meg mindig elmosodottak maradnak).

Ha az otthoni ADSL-em hasznalom, nincs ilyen problema.

Tippek, otletek?

2008. nov. 25. 15:09
 1/3 anonim ***** válasza:

ismét egy ember, aki nem olvassa el a használati uatasításokat, tájékoztatókat...

Amit tapasztalsz, az a voda egyik szolgáltatása. Csökkentik automatikusan a képek méretét (és ezzel a minőségüket is), hogy kisebb legyen az adatforgalmad.

Nézd meg az ismertetőt és meg fogod találni, hogy mit kell csinálnod, ha nem igényeled ezt a szolgálatást...

2008. nov. 25. 15:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Mivel elozoleg sikerult beallitani, es utana a Firefox ill. a szoftverfrissites utan jelentkezett a problema, nem erzem magam szarabb embernek. Amugy koszonom a valaszt, de ebbol meg nem tudtam meg, hogy hogyan tudnam beallitani, mivel mikor kb fel eve-eve letoltottem a frissitest, nem mellekeltek hozza semmilyen leirast - shame on me, hogy el se olvastam.
2008. nov. 25. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:

"Mitől gyengült le a weboldalak képeinek a minősége?

Alapbeállításként az internet.vodafone.net APN-t használják a modemek, adatkártyák és telefonok. Ezt használva automatikusan elindul a Vodafone Internet Plusz szolgáltatás, ami a képek és egyéb adatok tömörítésével tovább növeli a felhasználói oldalon érzékelt letöltési sebességet, és lényegesen csökkenti az átvitt adatmennyiséget. A Vodafone Internet Plusz kliens program telepítésével beállítható, hogy milyen mértékben tömörítse a rendszer a weboldalak képeit. Ha nem kívánjuk telepíteni ezt a programot, akkor a standardnet.vodafone.net illetve VitaMAX feltöltőkártyás SIM használata esetén a vitamax.snet.vodafone.net APN-t használva kiiktathatjuk a Vodafone Internet Plusz szolgáltatást."

forrás: [link]

Személyes megjegyzésem az, hogy érdekes hozzáállásnak tartom, miszerint használsz valamit anélkül, hogy utánanéznél miként is működik. Ha meg erre valaki felhívja a figyelmedet, akkor még neked áll feljebb.

Ez a szolgáltatás már a gprs korszak kezdete óta létezik, semmi köze a frissítéshez. Az, hogy nem tudtál róla, azt jelenti, hogy még az életben nem olvastál el semmi papírt rendesen, amit adtak hozzá. Persze ne izgulj, a legtöbb ember ilyen. Csak ez ettől még nem tiszteletreméltó...

2008. nov. 26. 14:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!