Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jófogáson a háztól házig...

Jófogáson a háztól házig szolgáltatással megrendelt dolgok mikor érkeznek meg?

Figyelt kérdés

Csak annyit ír, hogy "igénylés elküldve", de már egy hete nincs itt a megrendelt videókártyám.

Magánszemélytől rendeltem, Gödöllőn lakik, utánvétellel házhozszállítással kértem. Mikor fog megjönni?

2020. jún. 27. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

hát azt mi itt honnan tudjuk hogy feladta-e?

a feladást követően 2-3 munkanap a vidék-vidék szállítás általában.

2020. jún. 27. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:

szerintem még az eladó nem igazolta vissza, hogy mehet érte a futár...

vedd fel vele a kapcsolatot..hívd fel, ha van tel száma...ha nincs akkor rendeld meg máshonnan...nagyon gáz a jófogás rendszere..

2020. jún. 27. 14:39
 3/8 A kérdező kommentje:

jaaaa, hogy az eladónak még "döntenie kell róla"?

1: nem arra gondoltam naa. Ennyi erővel azt is megmondhatnád, hogy milyen a viszonya a szomszéddal az eladónak :D:D:D

Én úgy hittem, hogy ha megrendelem, akkor legkésőbb másnap fel kell adnia. Elégre megrendeltem :d

2020. jún. 27. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:
36%
Lehet nem volt ideje? Itt magánszemélytől vásárolsz...
2020. jún. 27. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

még egy boltban sem adják fel biztosan másnap a csomagot... hányszornjártam már így...

egy magánszemély meg lehet épp nem ér rá, mert még a múlt heti bulitól sokadnapos...

írj rá hogy mivan!

2020. jún. 27. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a vevő rányom a háztól-házig vásárlásra, akkor az eladó azonnal kap egy értesítést. Az értesítésben van egy visszaigazolás, amit 24 órán belül jóvá kell hagyni, különben törlődik a vevő kérelme.

Ha dél előtt rendeli meg a vevő a terméket, mondjuk reggel 9 órakor, és az eladó jóváhagyja a kérelmet még 12 óra előtt, akkor másnap már elviszi tőle a GLS a csomagot, és a 3. munkanapon már kiszállítják a vevőnek.

Ha mondjuk hétfő 12 óra után hagyja jóvá a kérelmet, akkor a GLS csak szerdán megy a csomagért, amit csütörtökre (rosszabb esetben péntekre) visz házhoz a futár.

Az eladónak nincs lehetősége variálni az időponttal, tehát nem akkor adja oda a futárnak amikor éppen kedve tartja.

A vevő minden esetben kap emailben értesítést, hogy a vásárlási kérelmét jóváhagyták, plusz további infókat hogy mikor érkezik a futár.

Szóval ha te ilyet nem kaptál, akkor az azt jelenti, hogy az eladó nem hagyta jóvá a kérelmed.

Hogy miért, azt a fene se tudja. Vedd fel vele a kapcsolatot.

Évek óta adok el dolgokat háztól-házig szolgáltatással a jófogáson, 4-5 munkanapon belül megszokták kapni a vevők a cuccaikat.

2020. jún. 27. 17:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem és kötelező utánvéttel fizetned? Ugyanis úgy rendeltem meg, de előre utalással kéri az eladó...
2020. jún. 27. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Előre utalást felejtsd el a jófogáson.

Eleve ha ő háztól-házig-al hirdeti, akkor a jófogás kártalanítja ha valami történne a csomaggal, ami a GLS hibája lenne.

Plusz neki semmit nem kell fizetnie mikor elviszi tőle a futár. Szóval ha nem is vennéd át a csomagot, akkor sem bukna semmit mert simán ingyen vissza viszik neki és kész (én pl ezért szeretem ezt a szolgáltatást, mert ha postán küldeném, és kibäszik velem a vevő mert nem veszi át, akkor buktam a posta költséget plusz még fizethetek is ha vissza szeretném kapni a csomagom. ez olyan 3-4 ezer forint bukó szokott lenni)

Azt mondjuk nem értem, hogy ő hogyan kér tőled előreutalást? Úgy gondolja hogy a kártya árát elutalod neki, és a futárnak meg a szállítási költséget fizeted ki (2595 forint)?

Csak ezért, mert háztó-házig szolgáltatással rendelt cuccoknál csak a futárnál lehet kifizetni. Magyarán az a lényeg, hogy valami pénzt a futárnak is kell adnod, különben nem kapod meg a csomagot :D

Tehát egyáltalán nem értem ezt az egészet, nagyon átverés szagú a dolog.

2020. jún. 27. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!