Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehetséges, hogy az új ablakok...

Lehetséges, hogy az új ablakok miatt nem jó az internet?

Figyelt kérdés
Most cseréltek nálunk pár napja új ablakokat, és azóta valamiért használhatatlanra lassult le az internetünk. Aztán most 2 óra idegeskedés után (folyton 2G-t mutatott a router 4G helyett) kinyitottam az ablakot, kiraktam az ablakpárkányra, erre felment 4G-re egyből, és sokkal több csíkot mutatott, mint előtte bent. Lehet, hogy az új ablakoktól nem tud normálisan működni?
2020. jún. 27. 11:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég egyértelmű, nem?
2020. jún. 27. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, lehetséges. Főleg ha városban vagy, ahol magasabb frekvencián megy a 4G, mint falvakban. A magasabb frekvencia nehezebben megy át a falakon, tárgyakon. A megoldás, tedd a routert közvetlenül az ablakba. Ott még talán át tud sugározni az üvegen annyira, hogy jó legyen.
2020. jún. 27. 11:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

a hővédős ablakokra fém van felgőzölve vékony rétegben. kb mint egy fém lemez...

arról meg lepattanik a 4g...

vegyetek egy külső antennát a routerhez és lógassátok ki

2020. jún. 27. 11:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Faluban lakunk. Egyébként ez ilyen mobil router, ahhoz is van antenna?
2020. jún. 27. 11:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ADSL az ablakon is bejön, ha csinálsz neki lukat egy féltéglával.. ;)

De inkább egy fúrt luk a falon.

Tehát mobilnet lecserélése xDSL vagy más drótos szolgáltatásra jó ötlet lenne.

2020. jún. 27. 12:42
 6/10 anonim ***** válasza:
A vezeték nélküli technika óriási hátránya, hogy érzékeny az akadályokra. Egy jól szigetelő ablak meg nem csak a hőnek állít akadályt.
2020. jún. 27. 13:40
 7/10 anonim ***** válasza:

"Tehát mobilnet lecserélése xDSL vagy más drótos szolgáltatásra jó ötlet lenne "

lehet nincs náluk vezetékes net... egyik haverom Szekszárd szélén lakik (nem a putri negyedben...) és még oda sem viszik ki a drótot... a mobillal sz.pnak.

nem tudom milyen a routered, gyhogy fogggalmam sincs lehet-e rá antennát tenni.

kell nézni olyan eszközt amihez biztosan lehet külső antennát szerelni.

A legjobb lenne a szolgáltatónál érdeklődnöd. Dobd be nekik, hogy kénytelen leszel elhagyni őket ha nem segítenek, biztos fognak találni megoldást! :)))))

2020. jún. 27. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezután csak tárva nyitva hagyott ablakok mellett fogsz tudni internetezni.

Jó is a friss levegő.

Majd januárban még visszajelezhetnél bevált-e.

2020. jún. 27. 14:42
 9/10 anonim ***** válasza:
#7 vezetékes telefont az egyetemes szolgáltatónak (régen a MATÁV volt, ha jól tudom most a Magyar Telekom) kötelessége vinni minden házba, ahol kérik, mert közszolgáltatás. Arra meg lehet tenni ADSL-t. Nem hipergyors, de legalább stabil. Böngészni és videózni (egy géppel) elég.
2020. jún. 27. 15:05
 10/10 anonim ***** válasza:

hát ők nem tudták elintézni... a fél utcában nincs vezetékes telefon.

2 millát kérnének a hálózat bővítéséért

2020. jún. 27. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!