Az ethernet nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval. Az ipv4-kapcsolathoz nincs hozzáférésem. Mi lehet a gond? - Hogy tudnám orvosolni?
Egyik napról a másikra történt ez. Mikor a számítógépbe bedugom az kábelt, annak ellenére sincs internetem. Viszont a wifi továbbra is működik. Próbáltam másik gépbe is bedugni a kábelt és ott működött.
Újraraktam a gépet, toltam alapbeállításokat mind a gépre mind a hálózatra, legfrisseb drivert is felraktam, így se sikerült semmi. Továbbra is azt írja ki hogy: "Nem azonosíthatott hálózat" - Nincs internet.
Hibaelhárításnál pedig amit elsőként írtam: az ethernet... az ipv4 ... írja ki.
Helló! Igazából ugyanazt írnám én is, csak kicsit sorrendbe raknám, hogy hatékony(abb) legyél: nézd meg egy másik kábellel, esetleg másik LAN-portból is. Hogyha így sem jó, akkor reseteld a routeredet, amilyen routereket eddig én láttam, egy kicsi "gombról" van szó, amit pl. egy fogpiszkálóval tudsz benyomni, tartsd nyomva kb. 15-30 másodpercig (nem tudom, hogy pontosan meddig kell, ennyi idő után biztosan resetelve lesz), nézd meg, hogy jó-e úgy. Ne felejtsd visszaállítani a beállításaidat, és a WLAN-titkosításodat.
Ezután pedig elkezdenék egy új hálózati kártya felé nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!