Ha elindítok egy letöltést, a teljes internet kapcsolat megszakad egy idő után, miért van ez?
A fenti probléma először úgy kezdődött, hogy torrentben való letöltés indítása után kb. 2 perccel mindig megszakadt a kapcsolat, gyakran újra kellett indítanom az egész modemet. Ezután a neten kutattam és kipróbáltam pár dolgot amit ajánlottak:
- DHT-t mindig kikapcsolom, de azon kívül
- kikapcsoltam a "peer cserét" és a "helyi peer-ek felkutatását"
- csökkentettem a kapcsolatok számát (max. 500-ról 100-ra, torrentenként 100-ról 25-re)
- engedélyezett protokollt "csak TCP"-re állítottam
Nagyjából ennyit változtattam, felemás eredménnyel. Egy darabig futott a letöltés gond nélkül, aztán a kapcsolat megszakadt de egy idő után visszaállt magától. Tegnap egy letöltés vége már folyamatosan szakadozott, alig tudtam lehúzni az utolsó 5 %-ot.
Aztán olnine játék közben adta meg magát egyszer, ma pedig egy kapott videó letöltése közben szakadt meg majd állt vissza, aztán egy email fiókba való bejelentkezéskor. (előzőnél futott a kliens de nem töltött le, másodiknál már ment a letöltés egy jó fél órája) - így már nem tudom, hogy csak a torrent miatt van-e ez.
A szolgáltatótól kapott wi-fis modem (ZTE ZXV10 H201L) kábellel kapcsolódik a PC-mhez - ehhez van kötve még egy router, de az jelenleg nem üzemel.
A rendszer az Win 10, a kliens pedig qbittorent v4.1.9.1, 64 bit.
Olvastam még "port forwarding"-ról és hasonlókról de kezdett kicsit bonyolultabbá válni a dolog így gondoltam rákérdezek inkább itt, hátha valaki egyszerűbben is tud segíteni (vagy legalább elmagyarázni miről lehet szó, esetleg linket adni vagy ilyesmi).
Köszi!
Próbáltad már egy másik torrenttel letölteni?
uTorrent-tel sosem volt bajom eddig, néha BitTorrentet használok, próbáld ki ezeket.
A port forward felesleges.
1. - Egyelőre csak qBittorrent-et használtam, ez volt a legajánlottabb. De pl. online játék közben mindig bezárom a klienst, mégis megszakadt a kapcsolat - ezért gondoltam, hogy valamilyen hálózati beállítást kéne rendbe rakni, bár nem tudom mennyire hat ki a kliens ezekre a dolgokra.
De köszi a tippet, később kipróbálom egy másikkal akkor.
2. - Hát tény, hogy nem igazán számíthat újnak ez a modem szerintem.. de ahogy írtam fent elég drasztikusan csökkentettem a kapcsolatok számát. Még így is sok lenne neki..?
Jó de azért mégis itt van az, hogy eddig azért működött a dolog.. nem volt probléma a torrentezéssel, és egy ideje stabil volt a kapcsolat is. Tegnap egy nagyobb letöltés közepe felé kezdte el ezt kb., ahogy írtam a végére már borzalmas volt, ma viszont random megszakad-visszaáll, de sokkal ritkábban.
Mindenképpen nálam lesz a probléma, de nem tudom, hogy hol keressem - adjak-e állandó IP-t a PC-mnek, + a wi-fi is használva van telefonok által, az is lehet-e gond, illetve még az is eszembe jutott, hogy a modemhez hozzákapcsolt router is bezavarhat esetleg, még ha most nincs is áram alatt.
De csak a sötétbe lövöldözök itt, annyira nem értek hozzá :)
A vezeték nélküli hálózat és a vezetékes hálózat kettő teljesen más dolog. Hogyha laptopod van, akkor van köze a WiFinek hozzá, de alapjárat' nincsen.
Próbáld meg, hogyha nem jó, akkor szerveroldali lesz a probléma, és tuldképp. tökmindegy, hogy milyen torrentet használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!