Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha veszek egy jobb routert,...

Ha veszek egy jobb routert, akkor jobb lesz a netem? Vagy ez nem attól függ? Hogyan tudnám erősebbé tenni a netemet?

Figyelt kérdés

2020. jún. 9. 11:34
 1/3 anonim válasza:
23%
Szolgáltatónál kell nagyobb és erősseeeeeb netet kérni, plussz kis pénz :D
2020. jún. 9. 11:38
 2/3 pappgr ***** válasza:
100%

Összetett kérdés és nincs elég infó. A wifi nem elég jó a ház egy részében? Akkor egy új router erősebb jeladóval vagy egy repeater. Gyorsabb vezetékes/vezeték nélküli netet szeretnél? Akkor először nézd meg milyen sebességet fizetsz a szolgáltatónál. A routereken általában Mbps-ként írják a sebességet, a szolgáltató néha MB/s-két 1MB/s = 8Mbps

Arra is figyelj, hogy 2.4Ghz max 450-600 Mbps átviteli sebességre képes (márkától függ) az 5Ghz 1300-ra

2020. jún. 9. 12:20
 3/3 P.O.C. ***** válasza:
71%

Hát ennyi infóból, max annyit lehet írni, hogy rakj hozzá egy kis Erős Pistát. :D

Tehát még egyszer: milyen szempontból akarod "erősebbé" tenni?

Látom a kulcsszavak között a "ping" -et. Ha nagyobb sávszélességre fizetsz elő attól nem lesz jobb a ping -ed, ez szolgáltató függő. Illetve hogy az milyen technológiát használ.

Nekem sokféle netem volt már. Mikrohullámúval 70-100 ms volt, ADSL -el 30-50 ms, és most optikán <10 ms. De csomagváltásnál sosem változott csak technológia váltásnál.

Viszont ha jelenleg Wi-Fi -n csatlakozol, sürgősen válts vezetékre, mert ég és föld válaszidő szempontjából. A Wi-Fi válaszidején az se sokat segít, ha erős a jelszinted, és megvan a technológiától elvárható sávszélességed. Minél messzebb vagy annál rosszabb lesz. Vezetéknél ilyen probléma nincs.

2020. jún. 9. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!