720 p vagy 1080 p mit jelent? Pixelt esetleg? És hogy állíthatom be a saját szg-en?
Kezdő vagyok az informátikában...-:))
Válaszaitokat előre is megköszönöm!
A szám a kép sorainak számát jelenti.
A betű: Progressive vs Interlaced.
Itt mindenki írt mindent :D A szám a függőleges pixelszámot jelenti. Pl 1080p -> 1920x1080(vízszintes x függőleges, fhd)
A betű a végén p vagy i. Egyszerűen elmondva p esetén az egész kijelzőt frissíti, i esetéven pedig felváltva a felét. Ez még a crt monitoroknál volt hasznos, ma már nem igazán használjuk.
#5 Jelenleg minden földi tv műsorszórás Interlaced (váltottsoros) Magyarországon. Talán szeptembertől térnek át részben Progressive-re...
(tehát igencsak használatban van)
Hogyan állíthatók ezek be egyénileg esetleg???
Live-ban olvastam amúgy ezekről a chatfalon tegnap..
U.i.köszönöm a gyors válaszokat!
Ez így jön a szolgáltatótól. Ezen nem tudsz állítani igazából.
TV-k próbálnak számokgatni i-ből p-t ilyen olyan sikerrel.
A korszerű monitoroknak van egy úgynevezett natív felbontása. Ez az, amit a monitorban levő panel gyárilag tud produkálni. Értelemszerűen pl egy fullhd-s monitor natív felbontása 1920x1080 pixel. Ezen a felbontáson lesz a legszebb képe a monitornak. Természetesen beállíthatsz ettől kisebbeket is, de akkor torzulni fog a kép, homályos, szellemképes lesz a kijelző. Ezt a natív értéket a videokártya driverének a telepítése után az esetek többségében a gép be fogja állítani. Úgyhogy ezzel a továbbiakaban nem kell foglalkozni. Ha ez mégsem történne meg, akkor jobbklikk az asztalon és a "Képernyő beállításai" menüpont alatt a "Kijelző" résznél lehet a felbontást beállítani.
Nem tudom, erre gondoltál-e?
Igen,erre gondoltam!
Nagyon köszönöm!
Ment a pacsi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!