Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassú az internet?...

Brokenbone kérdése:

Miért lassú az internet? (Wifi, Diginet)

Figyelt kérdés

Pár napja köttettem be 100-as Digi internetet (Óbuda), vettem hozzá TP-Link AC1200-as routert, de elég lassú. A TP-Linket kezelő honlapon váltottam csatornát, így egy fokkal mintha jobb lenne, de nem az igazi. Eddig a Youtube videóknál pl. bajban volt, főleg 1080-nál, a 720aat még vitte de még azzal is lassúzott néha, csatornaváltás után ez már nincs, de ha mondjuk töltök le torrenten egy filmet akkor ugyanúgy akadozik a videó, meg úgy általában a böngészés. A kezelőfelületen próbáltam váltani 2.4Ghz-ről 5-re, egyelőre nem sikerült nem jöttem rá hogyan kell.

Asztali PC Edimax Wifi adapterrel, lehet, hogy az adapter régi és nem bírja az 5Ghz-et?

Kábellal még nem teszteltem, a Diginél azt mondták, hogy ők kábellal garantálják ami a szerződésbe van írva, mindenképp letesztelem úgy is, de azért érdekelne hátha tud valaki valamit. Tudom, hogy a 100 amúgy sem éppen a legjobb, de ennél azért jobbnak kellene lennie.

2020. máj. 25. 23:57
 1/8 MancsWolf ***** válasza:
100%
2,4Ghz es wifin akármit is írnak rá (főleg ha valamj régebbi vevőd van) 20-22mbps (~2,5MB/s) a plafon. 5Ghz AC lesz a te embered. Nem átállítani hanem bekapcsolni kell routeren. Igen előfordul hogy vevőd ezt nem támogatja (ezt kiderítheted leírásából, vagy hogy egyáltalán látja e azt a hálót). Ebben az esetben csere, vagy marad a kábel. 5Ghz AC egyébként már simán kihajt egy 100mbps netet, nálam ~280mbps körül áll meg telón és ~320mbps körül PC-n.
2020. máj. 26. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:

HD videókra még a 2,4 ghz is elég kellene hogy legyen. Nézd meg az Oakla féle speedtest.net-et, hogy mit ír, mennyi a sebességed, esélyes hogy nem tudja a 100 megát.

Egyébként igen, kábelen a legstabilabb, ahol teheted, azt használd.

2020. máj. 26. 09:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nemsoká kapok egy újabb adaptert, megpróbálom azzal hátha fogja a 5-öt. Letesztelem kábellal is, és ha az kell akkor veszek egy jó hosszút.

Egy kérdés még: "Nem átállítani hanem bekapcsolni kell routeren."

És ezt hogyan? TP Link AC1200. Két gomb van csak rajta, egy kibe kapcs és egy hotspot kibe kapcs.

2020. máj. 26. 19:04
 4/8 A kérdező kommentje:

Ja és a Speedtest:

Ping - 2, Download - 17.49, Upload - 18.29

Csatornaváltás előtt ez még ennél trébb volt.

2020. máj. 26. 19:29
 5/8 MancsWolf ***** válasza:
Na pont ilyen routert vettem édesanyámnak. Ne fizikai gombot keress. Ott van az alján az admin felület elérési címe. Böngészőbe bepötyögöd (192.168.x.x) beírod felhasználónév és jelszó, ott tárul eléd beállítási lehetőségek tárháza. De gondolom ezt annyira nem kell magyarázni ha csatornát már állítottál. Na itt tudod bekapcsolni az 5Ghz hálót. Előlapon is jelzi egyébként. Ha a keskenyebbik wifi ikon világít akkor a 2,4Ghz aktív, ha a szélesebb akkor 5Ghz, ha mindkettő világít akkor mindkettő aktív.
2020. máj. 26. 23:24
 6/8 anonim ***** válasza:
nálad is 6000ft volt a szerelési díj?
2020. máj. 27. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
speedtest.net
2020. máj. 27. 20:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen 6000 volt.

Hát, kaptam új adaptert, átmentünk 5ghz-re, de ott sem volt jobb, sőt. A router nem tud felmenni a "legmagasabban" lévő 5ghz csatornákig, csak asszem 36-48 közé, az meg ugyan úgy túl van terhelve mint a legtöbb 2.4gh-en lévő csatorna. Inkább visszamentem 2.4-re és ott kerestem egy viszonylag szellős csatornát, a 13-as lett végül.

Ebből kábelezés lesz, az sem drága, megoldható és arra vállal garit a Digi. Ha meg úgy is szar, akkor azért kijönnek és megnézik.

2020. jún. 1. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!