Miért lassú az internet? (Wifi, Diginet)
Pár napja köttettem be 100-as Digi internetet (Óbuda), vettem hozzá TP-Link AC1200-as routert, de elég lassú. A TP-Linket kezelő honlapon váltottam csatornát, így egy fokkal mintha jobb lenne, de nem az igazi. Eddig a Youtube videóknál pl. bajban volt, főleg 1080-nál, a 720aat még vitte de még azzal is lassúzott néha, csatornaváltás után ez már nincs, de ha mondjuk töltök le torrenten egy filmet akkor ugyanúgy akadozik a videó, meg úgy általában a böngészés. A kezelőfelületen próbáltam váltani 2.4Ghz-ről 5-re, egyelőre nem sikerült nem jöttem rá hogyan kell.
Asztali PC Edimax Wifi adapterrel, lehet, hogy az adapter régi és nem bírja az 5Ghz-et?
Kábellal még nem teszteltem, a Diginél azt mondták, hogy ők kábellal garantálják ami a szerződésbe van írva, mindenképp letesztelem úgy is, de azért érdekelne hátha tud valaki valamit. Tudom, hogy a 100 amúgy sem éppen a legjobb, de ennél azért jobbnak kellene lennie.
HD videókra még a 2,4 ghz is elég kellene hogy legyen. Nézd meg az Oakla féle speedtest.net-et, hogy mit ír, mennyi a sebességed, esélyes hogy nem tudja a 100 megát.
Egyébként igen, kábelen a legstabilabb, ahol teheted, azt használd.
Köszönöm a válaszokat.
Nemsoká kapok egy újabb adaptert, megpróbálom azzal hátha fogja a 5-öt. Letesztelem kábellal is, és ha az kell akkor veszek egy jó hosszút.
Egy kérdés még: "Nem átállítani hanem bekapcsolni kell routeren."
És ezt hogyan? TP Link AC1200. Két gomb van csak rajta, egy kibe kapcs és egy hotspot kibe kapcs.
Ja és a Speedtest:
Ping - 2, Download - 17.49, Upload - 18.29
Csatornaváltás előtt ez még ennél trébb volt.
Igen 6000 volt.
Hát, kaptam új adaptert, átmentünk 5ghz-re, de ott sem volt jobb, sőt. A router nem tud felmenni a "legmagasabban" lévő 5ghz csatornákig, csak asszem 36-48 közé, az meg ugyan úgy túl van terhelve mint a legtöbb 2.4gh-en lévő csatorna. Inkább visszamentem 2.4-re és ott kerestem egy viszonylag szellős csatornát, a 13-as lett végül.
Ebből kábelezés lesz, az sem drága, megoldható és arra vállal garit a Digi. Ha meg úgy is szar, akkor azért kijönnek és megnézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!