Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Elkepzelhetö olyan helyen...

Elkepzelhetö olyan helyen mobilinternet, ahol nincs mobiltererö? Avagy erdemes azt a mobilinternet szolgaltatot valasztani, amely az adott helyen a legerösebb jelet (mobiltelefon-jel) adja?

Figyelt kérdés
A kerdest, azert teszem fel, mert az alagsorban lakom es gyengek a mobiltelefon-jelek, kiveve egyet.
2008. nov. 24. 01:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy erthetetlenül tettem fel a kerdest. Tehat, ahol a mobiltelefon-szolgaltatom altal szolgaltatott jel gyenge, akkor ezzel egyenes aranyosan lesz gyenge a mobilinternet-jel is?
2008. nov. 24. 02:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp azt válaszd, amelyiknek "jó a térereje" :)
2008. nov. 24. 10:49
 3/5 Hintalow ***** válasza:
100%

Azt se felejtsük el, hogy az igazi mobilinternet az hsdpa, és annak sok helyen még lefedettsége sincs, csak a nagyobb városokban.

Az hogy telefonálni tudsz a lakhelyeden úgy-ahogy, az nem jelenti azt, hogy ott mobilinternet is menni fog.

2008. nov. 24. 12:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi,ez segitett. Gondolom mindket valaszt te adtad. Becsben hasznalnam.
2008. nov. 24. 15:47
 5/5 Hintalow ***** válasza:

A második válaszoló vagyok. Gondolom nem magyar előfizetést vagy kártyát használnál odakint, mert az úgy elég drága, hiszen roaming díjjal menne kint. A kinti lehetőségekkel nem vagyok tisztában, utána kell kérdezni. A hazai szolgáltatók (a voda biztosan) 3 napos kipróbálási garanciát ad ezekre, pont azért, mert nem mindenhol van lefedettség. Lehet, hogy a kinti csomagokra is érvényes ez.

Én azonban még mindig azt tanácsolom mindenkinek, ha nem akarja napi szinten hurcolni a laptopot, akkor jobb a kábelnet, mert bár sebességben a mobilnetek már utolérték, s lassan le is hagyják, de sokkal ingadozóbb a sebességük, érzékenyek a nagy sávszélességű fel-le töltésre (fájlcsere/torrent) ezeket sok szolgáltató tiltja is, vagy korlátozza a sebességet az adott usernél.

Ráadásul elég kiszámíthatatlan, hogy hol van térerő, és mennyi.

Gondolom az odakinti szolgáltatóknak is van a honlapján lefedettségi térkép, érdemes megnézni, hogy egyáltalán használható -e ott a mobilnet, ahol szeretnéd.

2008. nov. 24. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!