Van olyan videós, aki a Youtubeon gyerekeknek készít tartalmat, és azt is jelöli be, hogy gyerekeknek készült?
"Mi értelme, hogy van ilyen opció"
Minek mi értelme?
Ha gyerekeknek szánod, akkor be kell jelölni, hogy nekik szánod, különben (elvileg) jön a "bünti" és a Youtube szankcionál(hat).
Ha felnőtteknek, akkor pedig a gyerekek nem érik el a tartalmat. Szóval nem értem teljesen a kérdést... ezzel jelölöd ki a célközönség.
Amúgy alapvetően baromság, ha a gyermekek védelmét nézzük, mert:
1) mindenki be fogja hazudni a korát szerintem (annó mi is azt mondtuk a boltba mikor megkérdezték: "elmúltál 18?" "perszeeee..." csak nem kérték még annó a személyit)
2) tudatos tartalomfogyasztásra kell nevelni a gyereket és a trash tartalmat magától ki tudja szűrni. nem kell ehhez COPPA. persze ez olyan társadalmi kérdést is felvet amibe már nem mennék bele... (pl milyen nevelésre számítsunk, mikor egyes szülők még a szexuális felvilágosítást is ellenzik vallási alapon.. bezzeg szaporodni volt eszük.)
De a lényegen nem változtat. Ez csak a feltöltőt szívatja, másra nem jó. :(
Akkor részben egyetértünk, de nem a gyerek miatt kell bejelölni, hanem a Youtube miatt. Olvasd el a tájékoztatóját. Ha nem jól sorolod be, akkor szankcionálhat.
A HVG-t előbb dobta fel a kereső, mint a support oldalt, de a lényeg ugyanaz:
"Amennyiben valaki mégis úgy dönt, hogy nem jelöli be a négyzetet és kiderül, hogy a videója valójában nagyon is a gyerekeket célozza, akkor az anyagot átsorolhatják, a felhasználót büntethetik vagy akár eljárást is indíthatnak ellene. Ez utóbbi vélhetően csak a sokszoros visszaesőknél jön majd szóba."
Közben megtaláltam a hivatalos oldalt is:
"Tartalmaid nem megfelelő besorolása YouTube-fiókodra vonatkozó következményeket, valamint a COPPA törvényen és más jogszabályokon alapuló jogi következményeket vonhat maga után."
Azt nem tudom, mennyire veszik ezt szigorúan, de ELVILEG lehet belőle büntetés ha nem jól sorolod be. Pláne szándékosan.
#5 erre a kérdésedre vonatkozólag csak azt tudom mondani, hogy olvasd el amit a #4-ben linkeltem. Ez a hivatalos tájékoztatás, tehát ettől pontosabbat nem tudunk adni.
Az, hogy ezt ki-hogy értelmezi az már egy más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!