Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » You Tube és Videa használat?

You Tube és Videa használat?

Figyelt kérdés
Kell engedély filmek feltöltésére?
2020. máj. 16. 22:13
 1/4 A kérdező kommentje:
YouTube*
2020. máj. 16. 22:15
 2/4 anonim válasza:
100%

Én videán szoktam filmet nézni

Nem nem kell semmit ingyenes a nézése

2020. máj. 16. 22:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha te magad készítetted - megrajzoltad/modellezted/animáltad/kamerával felvetted majd megvágtad/esetleg rövid fimrészleteket felhasználtál hozzá - akkor nem kell engedély hozzá.

Ha más készítette, de adott neked erre engedélyt (azzal nem kapsz engedélyt, hogy megvetted a műsoros DVD-t/BluRayt/VHS-kazettát a boltban!), akkor sem kell külön engedély hozzá.

Ha más készítette, de nem adott engedélyt művének utánközlésére, akkor ehhez külön engedély szükségeltetik a mű készítőjétől.

Mind a Youtube:

"Például az Ön által feltöltött Tartalom csak akkor tartalmazhatja harmadik fél szellemi tulajdonát (például szerzői jog által védett anyagot), ha az adott fél ehhez engedélyét adta, vagy ha erre Ön egyéb módon jogosult."

https://www.youtube.com/static?template=terms

mind a Videa:

"A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

...

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

* nem sértheti más szerzői jogait,"

[link]

szerződési feltételében le van ez írva.

2020. máj. 16. 22:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

#2: "Én videán szoktam filmet nézni"

Oké, csak az letöltés (a kérdező feltöltésről értekezett!) - ami - "ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja" - magáncélú másolásnak számít. Lásd: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról ( [link] ) 35. §-a.

2020. máj. 16. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!