Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A bitcoin árát mi biztosítja...

A bitcoin árát mi biztosítja a többi 2600 kriptovalutával szemben?

Figyelt kérdés

Akik sok bitcoint vesznek, honnan tudják, hogy hosszú távon a bitcoin lesz a befutó és nem egy másik kriptovaluta?

Az oké, hogy a kriptovalutáké a jövő, viszont ezen csoporton belül a bitcoin rendelkezik a legkezdetlegesebb és legelavultabb technológiával. Honnan tudom, hogy az Amazont vettem és nem a Myspace -t vagy az Adultfindert?

2020. máj. 5. 13:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Sztem te csak kapizsgalod azt h mi a soft es hard fork kozott a kulonbseg.

Soft fork az amikor a consensus algoritmus ugy valtozik hogy ezzel nem serti az elozot

Hard fork az amikor ugy valtozik h serti, igy a regi kodot használok invalidnak gondoljak az uj blokkokat.

A bitcoint technologiarol meg annyit h ott van a lightning network, amin folyamat fejlesztenek, es olcsobb (satoshi alatti fee) gyorsabb( ha mar van kiepitett channeled ) jobb ( legalabbis szerintem ) mint a monero...

2020. máj. 21. 12:59
 12/22 A kérdező kommentje:

Szerintem értem a koncepciót. A moneronál rendszereses a hard fork, legutóbb ilyen volt a randomX algoritmus bevezetése.

A bitcoinnál ezzel szemben utoljára 2017 -ben akartak hard forkot csinálni, ami egyszerű blokkméret növekedés lett volna. Bitcoin cash lett belőle. Ennek oka a közösség másfajta hozzáállása. A bitcoinnál fontosabb a hosszú távú megbízhatóság, míg a moneronál az a fontosabb, hogy mindig a lehető legjobb legyen. Emiatt is szükségszerűen jobb, mint a bitcoin.

Lightning network -ot a monero felett is lehetne építeni elvileg már most is ha szükség lenne rá. Ha nincs igazam és ehhez hard fork kéne, akkor az is könnyebben átmenne, mivel elfogadná mindenki.

2020. máj. 21. 16:42
 13/22 anonim ***** válasza:
a lightning network frok? ha igen milyen? ha nem, mi a kulönbség?
2020. máj. 21. 19:50
 14/22 A kérdező kommentje:

A lightning network nem fork, viszont ahhoz, hogy biztonságosan működjön, szükség volt egy soft forkra (seggregated witness).

A moneronál erre nincs szükség. Ha sokan használnák, most is lehetne lightning networkot csinálni vele gond nélkül. Mivel legutóbb 2Ft -os tranzakciós illetéket mértem rajta, a lightningnak egyelőre nem lenne értelme, így nincsen. Tehát a lényeg, hogy ami jó a bitcoinban, az jó a moneroban is, viszont van a monero tud olyat, amit a bitcoin.

2020. máj. 22. 00:33
 15/22 A kérdező kommentje:
*viszont a monero tud olyat is, amit a bitcoin nem
2020. máj. 22. 00:34
 16/22 anonim ***** válasza:

A bitcoin is tud olyant amit a monero nem:

Tobb fejleszto dolgozik rajta

Legelterjettebb crypto :)

De mindenkinek megvan amit preferal, ha kedvenc coint keresunk akkor lehetne a dodgecoin is egy relevans dolog mert az eleg meme :) vagy jesus coin

Ha penzt akarunk keresni, akkor meg... amiota monerom van csak buktam vele... Foleg ha btcbe szamolom...

2020. máj. 22. 03:05
 17/22 A kérdező kommentje:

"A bitcoin is tud olyant amit a monero nem:

Tobb fejleszto dolgozik rajta":

De hiába dolgoznak többen ha a bitcoin policija miatt meg van kötve a kezük, mivel a nagyobb változásokhoz hard forkra lenne szükség.

"amiota monerom van csak buktam vele":

Mivel (majdnem) fix a mennyíség, a moneronál is ugyanaz van bitcoinnál. Minnél többen fektetnek bele, annál többet fog érni.

2020. máj. 22. 09:28
 18/22 anonim ***** válasza:
és az miért gond ha hardforkra van szukség?
2020. máj. 22. 09:34
 19/22 A kérdező kommentje:

Szerintem azért gond, mert bitcoin mögött álló közösség úgy érzi, hogy a kőbe vésett protokollnak magasabb értéke van, mint azoknak az újításoknak, amiket csak egy hard forkkal vezethetnének be, mivel a többi technológiával úgyse tudnának versenyezni. Ezt az elvet a közösség annyira komolyan veszi, hogy még egy sima blokkméret növelést se fogadnak el (így született a bitcoin cash).

A moneronál viszont nincs ilyen elv. Ott ha jön egy új technológia, ami jobbá teszi a rendszert, akár a bitcoin fejlesztőitől, azt azonnal integrálják és aki nem frissíti a node -ját, simán nem tudja verifikálni az új blokkokat (szemben a bitcoinnal, ahol ha ma telepítek egy bitcoin core -t, frissítés nélkül fogom tudni használni egész életemben)

2020. máj. 22. 14:22
 20/22 anonim ***** válasza:

szerintem a bitcoin cash-nak az volt a gyengéje hogy bunözők hozták létre. ez az állando pumpa valahányszor a bitcoinnál egy egy nagyobb korrekcio volt... meg a nép hitegetése... hogy ez lesz az uj bitcoin... végulis a seghwitnél mikor egyértelmu volt mitől roppan meg a bitcin akkorát pumpáltak bele, hogy tényleg sokan elhitték, ez lesz az uj bitcoin, majd mikor összeomlott, sokan elvesztették a vagyonuk felét. a bitcoin pedig nagy győztesként jött ki az egészből, mert ép a belassulás miatt nem tudtak sokan beszállni a cashba s veszteni jokorát. mintha valami önszabályzo mechanimus lenne ami védi saját magát s azokat akik egykor hittek benne...

a gold pedig szintén egy kétes ugy volt, nem ott osztották szét satoshy coinjait?

2020. máj. 22. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!