A bitcoin árát mi biztosítja a többi 2600 kriptovalutával szemben?
Akik sok bitcoint vesznek, honnan tudják, hogy hosszú távon a bitcoin lesz a befutó és nem egy másik kriptovaluta?
Az oké, hogy a kriptovalutáké a jövő, viszont ezen csoporton belül a bitcoin rendelkezik a legkezdetlegesebb és legelavultabb technológiával. Honnan tudom, hogy az Amazont vettem és nem a Myspace -t vagy az Adultfindert?
Sztem te csak kapizsgalod azt h mi a soft es hard fork kozott a kulonbseg.
Soft fork az amikor a consensus algoritmus ugy valtozik hogy ezzel nem serti az elozot
Hard fork az amikor ugy valtozik h serti, igy a regi kodot használok invalidnak gondoljak az uj blokkokat.
A bitcoint technologiarol meg annyit h ott van a lightning network, amin folyamat fejlesztenek, es olcsobb (satoshi alatti fee) gyorsabb( ha mar van kiepitett channeled ) jobb ( legalabbis szerintem ) mint a monero...
Szerintem értem a koncepciót. A moneronál rendszereses a hard fork, legutóbb ilyen volt a randomX algoritmus bevezetése.
A bitcoinnál ezzel szemben utoljára 2017 -ben akartak hard forkot csinálni, ami egyszerű blokkméret növekedés lett volna. Bitcoin cash lett belőle. Ennek oka a közösség másfajta hozzáállása. A bitcoinnál fontosabb a hosszú távú megbízhatóság, míg a moneronál az a fontosabb, hogy mindig a lehető legjobb legyen. Emiatt is szükségszerűen jobb, mint a bitcoin.
Lightning network -ot a monero felett is lehetne építeni elvileg már most is ha szükség lenne rá. Ha nincs igazam és ehhez hard fork kéne, akkor az is könnyebben átmenne, mivel elfogadná mindenki.
A lightning network nem fork, viszont ahhoz, hogy biztonságosan működjön, szükség volt egy soft forkra (seggregated witness).
A moneronál erre nincs szükség. Ha sokan használnák, most is lehetne lightning networkot csinálni vele gond nélkül. Mivel legutóbb 2Ft -os tranzakciós illetéket mértem rajta, a lightningnak egyelőre nem lenne értelme, így nincsen. Tehát a lényeg, hogy ami jó a bitcoinban, az jó a moneroban is, viszont van a monero tud olyat, amit a bitcoin.
A bitcoin is tud olyant amit a monero nem:
Tobb fejleszto dolgozik rajta
Legelterjettebb crypto :)
De mindenkinek megvan amit preferal, ha kedvenc coint keresunk akkor lehetne a dodgecoin is egy relevans dolog mert az eleg meme :) vagy jesus coin
Ha penzt akarunk keresni, akkor meg... amiota monerom van csak buktam vele... Foleg ha btcbe szamolom...
"A bitcoin is tud olyant amit a monero nem:
Tobb fejleszto dolgozik rajta":
De hiába dolgoznak többen ha a bitcoin policija miatt meg van kötve a kezük, mivel a nagyobb változásokhoz hard forkra lenne szükség.
"amiota monerom van csak buktam vele":
Mivel (majdnem) fix a mennyíség, a moneronál is ugyanaz van bitcoinnál. Minnél többen fektetnek bele, annál többet fog érni.
Szerintem azért gond, mert bitcoin mögött álló közösség úgy érzi, hogy a kőbe vésett protokollnak magasabb értéke van, mint azoknak az újításoknak, amiket csak egy hard forkkal vezethetnének be, mivel a többi technológiával úgyse tudnának versenyezni. Ezt az elvet a közösség annyira komolyan veszi, hogy még egy sima blokkméret növelést se fogadnak el (így született a bitcoin cash).
A moneronál viszont nincs ilyen elv. Ott ha jön egy új technológia, ami jobbá teszi a rendszert, akár a bitcoin fejlesztőitől, azt azonnal integrálják és aki nem frissíti a node -ját, simán nem tudja verifikálni az új blokkokat (szemben a bitcoinnal, ahol ha ma telepítek egy bitcoin core -t, frissítés nélkül fogom tudni használni egész életemben)
szerintem a bitcoin cash-nak az volt a gyengéje hogy bunözők hozták létre. ez az állando pumpa valahányszor a bitcoinnál egy egy nagyobb korrekcio volt... meg a nép hitegetése... hogy ez lesz az uj bitcoin... végulis a seghwitnél mikor egyértelmu volt mitől roppan meg a bitcin akkorát pumpáltak bele, hogy tényleg sokan elhitték, ez lesz az uj bitcoin, majd mikor összeomlott, sokan elvesztették a vagyonuk felét. a bitcoin pedig nagy győztesként jött ki az egészből, mert ép a belassulás miatt nem tudtak sokan beszállni a cashba s veszteni jokorát. mintha valami önszabályzo mechanimus lenne ami védi saját magát s azokat akik egykor hittek benne...
a gold pedig szintén egy kétes ugy volt, nem ott osztották szét satoshy coinjait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!