Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wi-fi routert cserélek....

Wi-fi routert cserélek. Hogyan csináljam? Neve megmarad?

Figyelt kérdés

Tehát van egy régi 14 antennás ( 6 éves ) ds link routerem aminek a neve N van egy másik házunk ahol köttettem be netet és oda vettem egy 3 antennás tenda wi-fi routert , most az kell mert az erősebb és nem megy ki sok jel a garázsba ezért kicserélem annak a neve N2

Nem tudom ,hogy járt e cd a régihez, az újhoz nem. Valami 192.104.02 ? számokat kellett beírni a google-ba és feljött egy oldal ahol beírtam a nevet meg a jelszót .

Kérdésem, hogy ne legyen összevisszaság. Ha nincs meg a cd a 6 éves routerhez akkor nem fog működni, jól vélem?

A nevek is elvesznek, igaz? ez utóbbi nem tudom miért fontos, de érdekel. Addig nem állok neki mert a végén nem lesz sehol netem. :D

2020. ápr. 26. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell cd. A router alján fel vannak írva a gyári belépési adatok. Ha ezt nem állítottad el, akkor innen puskázhatsz.

A routerekben szokott lenni gyors beállítási lehetőség. A WAN (bejövő) oldal beállítása szolgáltató függő. Ha modemből jön a net, akkor általában dinamikus ip. De pl. Digi kábel pppoe, ehhez kell felhasználó, és jelszó is.

Ezeket ki lehet puskázni a régi routerből.

A WLAN-t (a wifit) pedig te állithatod be ahogy akarod. Tehát maradhat a név, és a jelszó is akár.

2020. ápr. 26. 16:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Közben válasz előtt megcsináltam ( nagyon bátor vagyok ) és sikerült, még a házi kamerát is megcsináltam amit mobilon nézek. :)

Köszönöm azért.

2020. ápr. 26. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!