Ha ugyanarról az ip-címről és egy időben küldtek el két online tesztet, akkor az azt jelenti, hogy egy helyi hálózatról (vagyis egyszerre, például wifiről vaagy kábellel ugyanarra az elosztási pontra csatlakozva) írták meg a felmérőt?
Ha igen, akkor az nem jelent jót a tesztírás önállóságát tekintve. A kitöltésre nem volt kontrollom (pl. webkamera).
Köszi!
Vannak szolgáltatók, akik nem adnak mindenkinek publikus IPt...
Tehát nem Bizonyít semmit se.
Köszi. Ez a statikus és dinamikus ip közti különbség lenne? Amúgy, amikor egy ip-címre rákerestem, két, teljesen eltérő térséget is kiadott a netes azonosító program, ez hogy lehet?
Köszi.
Nem.
A statikus IP az nem változik a dinamikus IP meg változik.
Otthoni internet előfizetés esetén a dinamikus IP is tűnhet statikusnak mert egy hétig vagy akár tovább is az előfizetőnél maradhat ugyanaz az IP.
A publikus és privát IP tartományok közti különbség, hogy a publikusak az interneten routolhatóak, látszódnak, míg a privátok csak egy belső hálózaton jelenetnek meg. A kettő között NAT létesít kapcsolatot.
Szia!
Nem lenne rossz tudni, hogy melyik szolgáltatóhoz köthető az IP...
Egyébként annyit jelent, hogy ugyanarról a nyilvános IP-ről írták. Ez négy esetben következhet be:
1. Ugyanazon végpont mögött elhelyezkedő magánhálózatból küldték be. Középrthetőbben: ugyanazon előfizető internetjét routerrel megosztva, vagy akár a wifijére csatlakozva küldték be. (Messzemenően ez a legvalószínűbb.)
2. Vannak bizonyos szolgáltatók, amik magánhálózati IP-ket osztanak ki. Igaz, ezek már elég ritkák, de én láttam olyat, hogy "kívülről" több száz ügyfélnek volt ugyanaz az IP-je, az egyes előfizetők meg, mint ha egy otthoni router mögött lettek volna, olyan címeket kaptak (192.168.xx.xx).
3. Dinamikus IP-ről van szó, azaz ha bontom a kapcsolatot, vagy a szolgáltató frissíti az IP-met utánna nekem más lesz az IP-m, én pedig valaki másét kapom meg. Jártam már úgy, hogy friss IP-n a gyakorikérdések azt írta, hogy 5 perce írtam ki kérdést. Nyilván nem én... hanem az, akié az IP volt 5 perce. :) Elvileg lehetséges, hogy egyikük megírta, bontotta a kapcsolatot, a másik gyerkőc később csatlakozott, és véletlenül pont ugyanazt az IP-t kapta. Bár ez eléggé életszerűtlen.
4. Ugyanazt a VPN-t vagy proxyt használták mindketten. Hadd ne ecseteljem, ez sem életszerű.
Szóval VALÓSZÍNŰ sumákság van a dolog mögött, de technikailag ebbők nem bizonyítható. De természetesen rá lehet kérdezni, hogy miért is jött mindkét feladatsor ugyanazon IP-ről.
Még annyit, hogy a statikus és dinamikus IP teljesen más. Statikus IP az, amikor a gépen állítom be manuálisan, hogy mi legyen az IP-m, dinamikus pedig az, amikor egy hálózati eszköz oszt ki a gépnek IP-t.
Az pedig, hogy milyen helységet ad ki adott IP-re... ez nem egzakt dolog. IP alapján nem lehet a pontos helyet meghatározni, pont azért, mert a szolgáltatók IP-kiosztása dinamikus, és településnél jóval nagyobb területet szoktak adott címtartománynak kijelölni. De pl. mobilnetnél abszolúte hasznavehetetlen ilyen célra az IP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!