"Fiókját feltörték. Kérjük, azonnal változtassa meg jelszavát. " Lehetséges, hogy tényleg láttak valamit a webkamerán, amiért pénzzel tudnak zsarolni?
Egy hónappal ezelőtt le akartam zárni a készüléket és pénzt kértem a feloldó kódért.
De megnéztem azokat a webhelyeket, amelyeket rendszeresen meglátogatott, és megdöbbent az, amit láttak!
Úgy értem, felnőtt oldalak!
Úgy értem - te nagy perverz vagy. Képzeleted távol áll a normális ember szexuális felfogásától.
És jól gondoltam ...
Készítettem egy képernyőképet webhelyekről, ahol jól érezted magad (tudod, miről beszélek, ugye?).
Aztán fényképeztem a maszturbációdat a készülék webkamerajának használatával.
Csodálatosnak bizonyult! Olyan látványos vagy!
Biztos vagyok abban, hogy nem akarja megjeleníteni ezeket a képernyőképeket a barátok, rokonok vagy kollégák számára.
Úgy gondolom, hogy az 1250€ nagyon kis összeg a csendért.
Ráadásul sokáig kémtelek téged, miután sok időt töltöttem!
Egy weboldalt feltörtek és onnan kiszivárgott mailcím és jelszó is, amit használsz. Ilyen fordult már elő velem is.
Nem kell foglalkozni a dologgal. Az üzenetben esetleg a használt jelszavadat írták többször is, így célszerű megváltoztatni minden oldalon, hiszen nem tudod épp melyik lett feltörve.
Nekem is hasonló szöveget írtak, de ugye rendszergazdaként csak tudom már mikor van bekapcsolva a kamera és mikor nincs, illetve nem is tettem olyasmit, ami oda volt írva.
A kamerák, amelyiken van LED, akkor működnek, amikor a LED is világít. Ha ez egy kijelző tetején van, biztos hogy észreveszi az ember. Ám egyrészt ehhez nem csak be kell hatolniuk a gépedbe, de még egy hardvert is működésbe kell hozniuk, ám ahhoz, hogy annak képét láthassák, ki kéne mennie a tűzfalon keresztül, ami szintén nem egyszerű. És mivel az ember nem mindig intimkedik a gép előtt, ezért a feltörőnek akár napokat is végig kéne néznie egy ilyen kiszivárogtatott videón, mire talál bármi olyat, amivel zsarolhatna... de napok alatt csak észreveszed, hogy a kamera be van kapcsolva és az adatforgalmad kifelé nagyobb, mint be.
Szóval irreálisan nagy meló lenne valóban így működő vírust írni és aztán ha 100 emberhez küldik el, akkor 100 videót folyamatosan nézni, hogy akadjon rajta valami.
Ha ezután ép ésszel végiggondolod, te magad is rájöhetsz, hogy ez csak egy szimpla lehúzás.
Az egyes letöltő oldalakhoz tartozó prémium jelszavak a nete feltört gépekből származnak mailcímmel és jelszóval. De nekik sem szólnak, hogy feltörték őket, hiszen akkor ha legközelebb előfizet, nem fogják tudni ismét használni az adatait. De az megint egy más tészta.
A lényeg, hogy ezzel a levéllel nem kell foglalkozni.
1 éve kaptam ilyet, nem reagáltam rá... de megkerestem és kiderült, hogy melyik oldalra nem jutok be a jelszavammal, mert megváltozott. Jeleztem is az oldalnak, hogy mi történt, hogy fel lett törve, de 3 levélre sem válaszoltak. Külföldi oldal volt. Volt benne némi pénzem feltöltve, de nem jelentős, így nem érdekelt a dolog. De ebből is látszott, hogy a jelszavam onnan lett meg, hiszen csak abban az egyben nem működött tovább.
Itt is volt már pár ilyen kérdés, ez egy sablon Google-fordítós szöveg, átverés, abban reménykednek, hogy a felhasználó remélhetőleg néz "felnőtt tartalmakat" és "ha hosszabb időintervallumot írnak" "úgyse emlékszik már rá annyira melyik nap mit nézett", stb...
Átverés, ignoráld, de Google-vel is rákereshetsz a kapott szöveg valamely részletét bemásolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!