Felraktam facebook marketplace-re pár xbox játékot, lett is volna rájuk érdeklődő, de mondta hogy neki csak az utánvét jó. Vertek már át így, volt hogy nem vették át a csomagot, én meg kifizettem az 5 ezer forintot az utánvétes szállításra. (Nagyobb csomag volt, plusz elég nagy az utánvét díja) Ilyenkor hogyan jussunk dűlőre, hogyan építsünk ki kompromisszumot?
Magánszemélyek felé nagyon kicsi a bizalom az előreutaláshoz, olyan sok a csaló. Még mindig nagyobb az esélye annak, hogy elküldik előre a pénzt és eltűnik az eladó, mint hogy vegye a fáradságot meg nyűgöt az utánvétellel, hogy feladjon neked egy téglát a postán.
2020. ápr. 19. 18:17
2/5 anonim válasza:
Nem kell semmiféle kompromisszumot kötni. A hirdetésbe egyértelműen beírod, hogy az árut csak az ár+postaköltség előre utalása után küldöd. Ebből nincs vita, akinek kell így is megveszi, akinek meg nem az nem veszi meg. Én úgy szoktam csinálni, ha megjön az ár és feladtam a csomagot, lefényképezem a postai feladóvevényt és azonnal elküldöm a vevőnek. Ebből látja, hogy a csomag úton van. Ezenkívül a csomag megérkezéséről visszaigazolást is kérek tőle.
2020. ápr. 19. 18:54
3/5 anonim válasza:
Jogilag az a legtisztább, ha nem adod el neki. Majd lesz valaki más, aki hajlandó előre fizetni... Megjegyzem még ilyenkor is állhat elő olyan eset, hogy nem veszi át és követeli vissza a pénzét, szóval ne gondold, hogy az előre utalás garancia lesz bármire is.
2020. ápr. 19. 19:59
4/5 anonim válasza:
#2-vel értek egyet.
Beírom, hogy csak előreutalás után küldöm. Akinek kell viszi, akinek nem.
Ritka eset volt, hogy elfogadtam az utánvétes küldést, de ott volt elegendő nyilvános pozitív értékelés, hogy belemenjek.
2020. ápr. 20. 21:12
5/5 anonim válasza:
Soha nem küldök utánvéttel semmit. A posta sajnos önmagában is drága, van amikor már ennek hallatán nem is válaszol a vevőjelölt, pedig az árakat nem én találom ki. Az utánvét meg ettől még drágább. Mire oda kerülne a sor, hogy átvegye, tuti meggondolná magát, én meg buktam gyakorlatilag a közel dupla postaköltséget.
Miután a csomagfeladásról azonnal megy neki e-mail, az ajánlott szelvény számát megadom és az is nyomonkövethető a neten, így nem kell sokáig izgulnia a vevőnek, hogy vajon át akarom-e verni. Nyilván akinek kamu a facebook profilja, attól ne vásároljon az ember. Mint ahogy a vevő is lehet kamu. Tegnap például egy kamu fb profilról írt nekem egy "nő", hogy a bikinit, amit árulok, mutassam már meg magamon, hogy lássa, hogy néz ki felvéve...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!