A torrent oldalaknak van valami negatív hatása a számítógépre?
Mint minden program, az Utorrent is hagy maga után szemetet. Ha ezt nem pucolod, akkor egy idő után akár (NEM FELTÉTLEN) okozhat problémákat a felhalmozódott szemét. Ha SSD-d és Win10-ed van, akkor tuti nem fognak lassítani semmit a felhalmozódott "junkfile-ok", de ha Win7 párti vagy, igazából az mellett is jól működik az SSD. Ha nincs SSD-d, érdemes beszerezni egy kisebb méretűt (120GB is elég) rendszermeghajtónak, az valószínűleg megoldaná a lassulás kérdést.
Nekem amióta SSD-m van, nem kellett még újraraknom a gépemet (vagyis hát nem lassulás miatt kellett, hanem hardverváltozás miatt). Legutóbb 3 hónapja raktam fel és minden olyan, mint a telepítés utáni pillanatokban, gyors, nem dadog. Most már nincs is olyan hardverem (szerencsére) ami miatt akadozna bármi is.
Ha lassulást érzékelsz, akkor nyisd meg a Feladatkezelőt (pl. Ctrl+Shift+Esc) és nézd meg a Teljesítmény fülön a memóriahasználatot.
Ha az uTorrent miatt tele van a memória, akkor ennek kell utánanézni. (több dolog is okozhatja)
"És ezt hogy tudom kiszűrni?" Ha nem bírod ki, hogy ne tölts le programokat, akkor használj vírusirtót ÉS tűzfalat. Ez se véd meg 100%-osan, az a 100%-os, ha max. zenét és filmeket töltesz le, a programokat meg megveszed. Tudsz venni olcsóbban pl. ebayen.
Az OK, hogy SSDvel nem lassul, ha nem zavar, hogy közben lehet, hogy vírusos a géped, akkor az is egy megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!