Mekkora routert érdemes venni?
Felmentem a modemem IP-jére és ott van az,hogy a 2.4GHZ-es wifi-nél 300mbit/s az 5GHZ wifi-nél meg 800mbit/s van.
Akkor felesleges olyan routert vennem ami 2.4GHz-en 400mbit/s van,5GHZ-en meg 800+? 1000/1000-es netem van.
Kicsit zavaros a kérdés.
Az elmondható hogy az 5G képes router drágább, de az tudja a 2.4-et is.
Az 5GHz-et meg akkor tudod kihasználni ha az eszközeid is tudják nem csak a router.
Ez a jelenlegi router elméleti maximális sebessége. Az elméleti maximum kb 40-50% szokott meglenni jó körülmények között.
Az, hogy te esetleg veszel AX-es routert, aminek több gigabit lehet az áteresztő képessége WIFIn is (elméletileg!) az teljesen független a szolgáltatói router WIFI képességeitől, az az eszköz már kábelen fogja megkapni az adatot.
Az első kommentelőnek:
Ott a modememről van szó,hogy a 2.4GHZ-nél az elméleti sebessége 300mbit/s. Én meg egy olyan mesh rendszert néztem ki ami 2,4GHz-nél 400mbit/s-os sebességet ír.
Tehát ha olyat veszek ami többet bír az enyémnél akkor a wifi is jobb értéket produkál letöltésnél, ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!