Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Citromail-el kapcsolatban...

Citromail-el kapcsolatban kérdeznék?

Figyelt kérdés

Én évek óta használok citromail-t, és soha, semmi bajom nem volt velük.

Ennek ellenére mindenhol azt tapasztalom hogy szidják, lefikázzák, egyes regisztrálások pedig nem engednek citromail-el regisztrálni.

Felvilágosítana valaki, hogy mi ennek az oka?

Mi az amit mások tudnak de én nem?

2020. febr. 28. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól, hogy te nem tapasztaltál rossz dolgot, nem ugyanaz, mintha nem is lenne. A regisztrációnál tiltás az egyik legszembetűnőbb probléma, mert ez azt jelenti hogy az adott szolgáltató nem képes/hajlandó bizonyos leveleket továbbítani, ami miatt az adott szolgáltatás nem vehető majd igénybe (nem küldi ki az aktiváló levelet), vagy meggátolja a hozzáférés visszaszerzését (nem küldi ki a jelszóemlékeztetőt) - illetve maga a rendszer kiküldi, de a szolgáltató azt nem továbbítja a felhasználó felé.

Ha valaki tilt egy ilyen szolgáltatót, az látja a rendszereiben vagy a felhasználói visszajelzésekből, hogy nem mennek át a levelek.

Ettől nagyobb hulladék csak a Freemail, mégis a panaszkodó kérdések száma alapján még mindig nem határozzák el az emberek, hogy átmigrálnak egy stabil szolgáltatóhoz.

2020. febr. 28. 19:22
 2/6 A kérdező kommentje:

#1-nek:

Az általad felsorolt problémák egyikét sem tapasztaltam még soha.

Bárki, bármit küldött azt megkaptam.

2020. febr. 28. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Régen azt tapasztaltam, hogy ismerős hiába küldött nekem citromail címre e-mail-t, sose érkezett meg. REgisztráltam valahova (akkoriban még engedték), de az e-mail sose érkezett meg. Akkoriban nem volt kéretlen levelek mappa, de amúgyis megnéztem volna, mert ha valami nem érkezik meg eleve minden mappát végignézek.
2020. febr. 28. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy nem véletlenül tiltja sok oldal a citromaillel, freemaillel és hasonló szolgáltatókkal történő regisztrációt.

Én azt tudom, hogy

- citromailnél nincs SEMMILYEN betörés elleni védelem - kellő türelemmel, mezei brute force módszerrel feltörhető BÁRMELYIK citromail fiók

- ha már feltörték a fiókod, a citromail még csak nem is értesít - ellenben a gmail és outlook eleve be sem enged, ha gyanús helyről próbálsz belépni, illetve azonnal értesít is a próbálkozásról

- a citromail még mindig reklámot tesz a levél végére, miközben egyik nagyobb szolgáltató sem csinálja már ezt évek óta

- a citromail telespammeli a fiókod, nézd meg, naponta hány új spamet kapsz akkor is, ha sehol sem adtad meg a címed

- citromailnél nincs többfaktoros hitelesítés, nincs POP3/IMAP védelem

- az Androidos kliens 10-ből legalább 2-3 alkalommal képtelen loginolni, és ilyenkor még az email címed és elfelejti, újra meg kell adni (néha a webes felület is megakad a citromloadingnál)

- a citromail még mindig csak 2GB tárhelyet ad, mikor máshol alap az 5, 10 vagy 15GB évek óta

- a citromail spamszűrője semmit nem ér, már csak azért sem, mivel maga a citromail egy nagy spam

2020. febr. 28. 23:20
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

Nekem előtte Freemail-em volt, DE soha nem volt semmi bajom vele. Tök mindegy volt hova regisztrálok, legyen az külföldi cég weboldala (mondjuk facebook), vagy hazai oldal, mindegyik jól működött Freemail-el mindig is. Még most is meg van a cím, de mivel van telefonom is, ezért marhára nem látom értelmét a Freemail fiókomnak. Egy ideje már tart az átállás, de mivel nem feltétlen tudom hova regisztráltam a Freemail címmel, ezért még megtartom egyenlőre. Majd ha már tutira minden regisztrálást átírtam Gmail-re, akkor törlöm a Freemail-t, addig nem.

Egyébként (már nem emlékszem pontosan), de megjelent valami kormánnyal és Freemail-el kapcsolatos hír, aminek hatására én azt mondtam hogy elég, én ennek bekövetkezését nem várom meg és váltok Gmail-re. Valami adatkezelési módosulásról volt szó, már nem emlékszem a részletekre, csak az általa előidézett válaszlépésre (azaz hogy váltok) emlékszem.

Egyébként ahogy észrevettem, nagyon nem mindegy, hogy mikor regisztráltál ezekre az email szolgáltatókra. Én is sok rosszat hallottam a Freemail-ről is, míg én pl. soha nem tapasztaltam semmi negatívumot és mindig hibátlanul működött nekem ez az email szolgáltató. Ha össze akarnám foglalni, akkor azt mondanám, hogy ami nem Gmail (és magyar), az kiszámíthatatlan. Vagy nem működik (de akkor örökös sz*pás van csak vele), vagy mindig működik (de akkor hibátlanul és minden esetben).

2020. febr. 29. 00:19
 6/6 A kérdező kommentje:

# 5-nek:

Valamikor 2006-2007 körül regisztráltam a fiókot.

Nekem mindig, és hibátlanul működik. Soha, semmi gondom nem volt velük még reklám terén sem!

2020. febr. 29. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!