A router-ből vezetéken jön fel az internet a padlástérbe a végén Lan csatlakozóval. Innen elosztható az internet?
Figyelt kérdés
2020. febr. 28. 16:00
1/8 Alex Fly válasza:
Igen. Amire szükséged van, az egy switch.
2/8 anonim válasza:
Így van, ahogy írják: switch-et rádugsz és tudsz gépeket csatlakoztatni.
3/8 A kérdező kommentje:
Kinéztem az interneten egy switch-et: TP-LINK TL-SG105
Úgy látom, hogy 5 egyforma Lan csatlakozó van rajta.
A kérdés: mit hova dugok?
2020. febr. 28. 18:48
4/8 Alex Fly válasza:
Az UTP kábel végén levő RJ45 csatlakozót a switchen levő, erre kialakított aljzatba.
5/8 SIDLER22 válasza:
Hogy melyiken van a router és melyiken a többi egyéb cucc az teljesen mindegy. Én a rendezettség kedvéért az 1-es számmal jelölt protba dugnám, de ez csak az én véleményem.
6/8 SIDLER22 válasza:
Mármint a router csatlakozóját az 1-es protba dugnám. Úgy értettem :D
7/8 Gebrie válasza:
Vezetékes routernek van 1 bemenete és tpustól függően 4 vagy több kimenete. Értelemszerüen a feljövő kábel lessz a bemenet a kimenetekből pedig a a készülékek!
8/8 Alex Fly válasza:
@Gebrie: a kérdezőnek a kébel a routerből megy fel a padlásrab onnan akarja továbbosztani. Oda nem router kell, hanem switch. Ha SOHO eszközt használ erre a célra, akkor a lentről jövő kanócot nem a WAN portba kell dugnia, hanem valamelyik LAN-ba és letiltani a DHCP-tb hogy ne akarjon az is routolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!