Hogyan lehet felmenni dark webre? Melyik a jó tor böngésző?
#8-9, #10-nek:
Megkérnélek hogy ezt a sületlen, google-val összeszedett, és a saját fejedből merített marhaságokat ne osztogasd tanácsként, jó?
Gyakorlott TOR és orbot használó vagyok immár 4-5 éve.
" a deep web egy része a dark (sötét, mert olyan mélyen van) web: ez minden olyan oldal, amit a (felszínen levő) keresőrobotok azért sem érnek el, mert egyedi hálózaton keresztül érhetőek el"
Itt kapott el a röhögés.
Neked halványlila fingod sincs az onion rendszerről.
#11 vagyok:
Nincs olyan, hogy "mélyen".
Protokollok vannak amit a böngésződ vagy ismer, vagy nem.
Az onionon belül pedig csak egy protokoll van ami minden, .onion oldal felkereséséhez alkalmas.
A Google-val pedig nyugodtan kereshetsz onion linkeket.
Az onion hálózaton elég sok legális anyag is található.
Én pedig az illegális "anyag" egy szeletére vagyok specializálva, úgyhogy elhiheted hogy értek hozzá.
Ha tanulni akarsz, nyugodtan kérdezz. Nincs harag.
"Megkérnélek hogy ezt a sületlen, google-val összeszedett
...
A Google-val pedig nyugodtan kereshetsz onion linkeket."
Te ajánlottad a Chrome-ot - a Google termékét - most meg a Google keresőt javaslod?
Annak a Google-nak, akik 170 millió dolláros adatvédelmi bírságot kaptak?
Akik a keresési adatokat áruba bocsájtják?
"Protokollok vannak amit a böngésződ vagy ismer, vagy nem."
A Tor Browser ugyanolyan HTTP(S) protokollt használ mint minden más böngésző - mert lényegében egy Firefox (a Tor Browser 9.0.5 valójában egy Firefox 68.5.0esr: [link] ).
Csak:
* le van tiltva benne a Javascript
* az audio/video/WebGL le van benne tíltva
* erőlteti a HTTPS-t
* az összes forgalmat a tor program által létrehozott proxy-n (127.0.0.1:9150) keresztül viszi át
"Az onion hálózaton elég sok legális anyag is található."
Található az is. De sok az illegális tartalom:
hála az "anonimitásnak".
#12, #13-nak:
A TOR az úgynevezett Onion Routing protokollt használja, nem a HTTP(S) protokollt. A HTTP(S) protokollt akkor használja, ha a normál neten keresel.
Az pedig hogy Chrome-mal érdeklődsz az onion hálózat után, semmit nem jelent. Azt már nem fogja tudni hogy te konkrétan melyiket keresed fel a TOR-al, legfeljebb annyit tud hogy használod az onion hálózatot.
Miért parázol ennyire a Google-tól?
Bár ők nem elérhetők a deep-weben, de csak idő kérdése. A Facebook már "kapcsolt": [link]
Igen, ez az amire gondolsz. A Facebook darkweb címe. XDXDXD
"A TOR az úgynevezett Onion Routing protokollt használja, nem a HTTP(S) protokollt."
A TOR Browser-ről volt szó, ami szimpla HTTP(S) protokollt használ (hisz egy szimpla Firefoxról van szó). Tök mindegy, hogy milyen oldalt nézel, azt használ.
A tor proxy alkalmazás - amire a Tor Browser csatlakozik - ámbár az Onion protokollt használja, de az csak egy (több) "héj" a Tor browser által használt HTTP(S) protokoll felett.
"Azt már nem fogja tudni hogy te konkrétan melyiket keresed fel a TOR-al, legfeljebb annyit tud hogy használod az onion hálózatot."
A bekapcsolt Javascript, a nyomkövető sütik, a böngésző által összeállított ujjlenyomatok meg remekül alkalmasak a megfigyelésre.
"Miért parázol ennyire a Google-tól?"
Én aztán nem parázom.
De tudom róluk, hogy túl nagy hatalommal rendelkeznek, amit - mint a belinkelt cikkek is bizonyítanak - eléggé rossz dolgokra használnak. De ha te be szeretnél állni a megtévesztett tömegek sorába, csak rajta, én nem tartalak vissza.
"Bár ők nem elérhetők a deep-weben"
A Google elérhető a deep weben.
Lásd: GMail, Google Drive, Google docs - alapesetben csak autentikáció révén lehet a rajta levő tartalmakat elérni.
A dark weben nem.
"de csak idő kérdése. A Facebook már "kapcsolt"
Amit belinkeltél az dark web - nem érhető el szokványos böngészőn keresztül.
Bár van annak valami diszkrét bája, hogy a világ egyik legnagyobb "adatcsaló" vállalata (lásd példának okáért a Cambridge Analytica-botrányt) a tor hálózatán keresztül érhető el (marketingszempontból jó lépés volt Zuckerbergéktől - több ügyfél, több eladható adat, több profit: "ügyes" - ahogy Kohn bácsi mondaná) - nem hiába jönnek fel az alternatív megoldások.
#14, #15-nek:
Nos, most hogy rájöttem hogy mit nem értesz, elmagyarázom:
A Deep és a Darkweb egyaránt .onion címre végződik, onion hálózaton működik, mindössze elvi különbség van köztük. Nincs külön deep és darkweb.
Darkwebnek az onion hálózat azon tagjainak összességét hívják, akik kimondottan az illegális dolgokra vannak "kihegyezve".
#16 vagyok:
"A Google elérhető a deep weben.
Lásd: GMail, Google Drive, Google docs - alapesetben csak autentikáció révén lehet a rajta levő tartalmakat elérni."
Linkeld már be légyszi, bármelyiknek a .onion címét!
Lemegyek hídba, ha sikerül! XD
"A Deep és a Darkweb egyaránt .onion címre végződik"
Téves, ezt már cikkekkel alátámasztottam.
"onion hálózaton működik, mindössze elvi különbség van köztük"
Az onion hálózat csak egyfajta darkweb. Van sok alternatívája - például I2P, Zeronet, Freenet,...
"Darkwebnek az onion hálózat azon tagjainak összességét hívják, akik kimondottan az illegális dolgokra vannak "kihegyezve"."
Nem. Ez megint csak tévedés.
A darkweben - mint azt Te is alátámasztottad előbbi hozzászólásaiddal:
"Az onion hálózaton elég sok legális anyag is található.
...
A Facebook darkweb címe."
nem csak illegális tartalmak fordulhatnak elő.
Használják újságírók, aktivisták, diktatórikus rezsim alatt élők információk megosztására.
"Linkeld már be légyszi, bármelyiknek a .onion címét!"
Mint szakcikkekkel alátámasztva említettem #10-es hozzászólásomban, az deep web.
Olyan weboldalak/webes alkalmazások, amelyeket a webes keresők - Google Search, Bing, DuckDuckGo, Yandex Search - nem tudnak beindexelni - ugyanis ahhoz hozzá kellene férniük a privát tartalmakhoz és publikussá kellene tenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!