Gmail köremailben én is címzett vagyok. Mások e-mail címe előtt a teljes nevük is olvasható, míg az enyém előtt nem szerepel a nevem. Hol tudom beállítani vagy ez kinek a beállításán múlik?
Úgy tudom, hogy akkor látszik valakinek a neve az e-mail cím mellett, ha a küldő címtárában fel van véve a cím, és név is van hozzárendelve. Ugyanis ha te küldesz valakinek vagy fogadsz valakitől levelet, olyankor még csak a címét kapod meg, mert az azonosítja a fiókot. Ha viszont hozzáadod az adatbázisodhoz és nevet is társítasz hozzá, akkor a levelezőprogram már ezt a két adatot hozza fel amikor címzettként megadod.
Itt tudod ellenőrizni, hogy csak azoknak dobja fel a nevét nálad is levélíráskor, akinek ki van töltve a mező. Ha nincs, akkor a neve helyén is az e-mail cím van:
Nem beállítás kérdése.
Ha az email címet úgy írják be, hogy: "Kovácsné" <email@cim.hu>, akkor ott lesz előtte a neve, egyébként nem. Az idézőjelek nem szükségesek, de a kacsacsőrök igen, mert azokból tudja a küldő szerver, hogy a címzett mező melyik része az email cím.
A leírtakhoz kapcsolódik a címtár is, amit előttem írtak: Ha az illető fel van véve a küldő címtárába, akkor a Gmail (és sok más kliens is) automatikusan beleírja a címtárban szereplő nevet is a címzett mezőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!