Miért akarod megváltoztatni és pontosan milyen eszköznek az IP címét?
2020. jan. 24. 14:22
2/8 MancsWolf válasza:
Wifi (belső háló) IP vagy a netre "kinéző" publikus IP t akarod megvaltoztatni? Ha előbbi akkor routerben adsz az eszköznek egy tetszőleges fix ip-t a használt tartományon belül, utóbbinál meg függ attól hogy milyen net, azaz egyáltalán hogy épül fel a kapcsolat ( optika, kábel, dsl, sima PPPoE, stb.) DOCSIS esetén nem mindig lehet, modem restart után is többnyire ugyanazt az IP t kapod vissza. Optika esetén elég egy ont restart, PPPoE és dsl esetén egy kapcsolat bontás és újragondolódás esetén szinte mindig új IP-t kapsz.
2020. jan. 24. 14:29
3/8 anonim válasza:
ADSL esetén kihúzod a modemből pár másodpercre a tápot..
2020. jan. 24. 18:30
4/8 A kérdező kommentje:
Facebook letiltott, és ip cím alapján tilt továbbra is.
Csináltam már 6 profilt más e-mail címmel, mindig ledobált. Ekkor mondták hogy a wifi ip cimet alapján tiltanak le.
Hát itt a fogalmakkal gondban vagyok.
Vezetékes a modem es a router is.
2020. jan. 25. 10:44
5/8 MancsWolf válasza:
Az is fogalomzavaros aki javasolta. Biztos nem a " Wifi IP" alapján tiltott hisz face nem is látja a belső hálód. Viszont a HGW IP címe miatt már lehetséges. Kettőre szűkült a kör, vagy Kábel vagy optikai. Milyen a bemenő kábel modembe? Vastagabb fehér azaz koax vagy vékony fekete ( optikai)?
2020. jan. 25. 12:12
6/8 A kérdező kommentje:
Koaxos a kábel..
Tegnap csináltam mobil nettel új profilt.
Azóta működik.
De nem szeretném mobil nettel használni, mert akkor 2 giga se lenne eleg.
2020. jan. 25. 12:33
7/8 MancsWolf válasza:
Na az probléma. Marad az egyetlen verzió higy felhívod a T, es valami ürüggyel kérsz másik IP.
DOCSIS nagyon nagy előnye hogy akár 1 évig is marad nálad ugyanaz az IP, és még fix ip se kell kérni. Na ez a többnyire előny nálad most hátrány.
2020. jan. 25. 16:14
8/8 A kérdező kommentje:
Azt mondták nem tudnak adni.
De 30 percre áramtalanítsak mindent és kapok új IP címet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!