Ha a Youtube videóm közzététele után állítom be a csatornámon a bevételszerzést, akkor csak a beállítás utáni megtekintésekért kaphatok pénzt?
Talán kissé magától értetődő, de szerettem volna feltenni ezt a kérdést, hátha hozzá tud fűzni valami okosat valaki.
Szóval van egy videóm, amit 2 éve töltöttem fel és ez idő alatt szép megtekintésszám érkezett rá (28 millió). Értelemszerűen folyamatosan növekszik ez a szám, és egyre jobban piszkálja a fantáziámat.
Tudom, hogy nem 5 perc alatt megy ez végbe, egyáltalán nem biztos az sem, hogy engedélyezik a monetizációt, de tegyük fel, hogy most beállítom a bevételszerzést. A korábbi 28 millióért megkapnám a pénzt, vagy csak az innentől számított megtekintésekért fizet a Youtube?
csak a monetizálás bekapcsolása utántól kezd el reklámokat megjeleníteni és ezeknek a reklámoknak a bevételéből részesülsz valamilyen arányban. mivel a reklámok bekapcsolása előtt a YouTube-nak se termel bevételt a videód, ezért nincs milyen bevételből részesülnöd.
a monetizálás bekapcsolásához pedig legalább ezer feliratkozó és négy ezer óra megtekintés szükséges az elmúlt 28 napban. mindegy, hogy hányszor nézték meg a videóidat, ha nincs meg az ezer feliratkozó és a megfelelő összesített nézési idő az adott időszakban, akkor nem tudod a monetizálást bekapcsolni.
ha pedig olyan tartalmat töltöttél fel, amit a content ID rendszer más tartalmaként ismert fel, akkor a reklámbevételeket átirányíthatják a hivatalos jogtulajdonoshoz. ilyenkor már a monetizálás bekapcsolása előtt is megjelenik reklám, de a bevételét nem te kapod, hanem a jogtulajdonos, hiszen az ő tartalmát töltötted fel. (és már annak is örülhetsz, hogy nem törlik tőled a videót) ezek a videók egyáltalán nem növelik a bevételeidet - még az sem biztos, hogy a kvalifikációhoz szükséges nézési időbe beleszámítják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!