Ha egy gmailes címről küldök levelet olyan címre, amelyik xxx.hu-ra vagy xxx. De (stb stb) -re végződik, az illető látja az IP címemet?
ha jól tudom, gmailről gmailre nem látni, de ebben se vagyok biztos, hogy a fejléc adatai vajon mit tartalmaznak ...
De ha saját szerverrel, saját honlappal rendelkező (pl xxx.hu) emailre írok, akkor az illető látja, hogy pl 2 eltérő, de egy gépről küldött gmailes levél ugyan arról az IP-ről érkezett? vagyí egyáltalán mit lát, aki ért hozzá?
azért ez de durva. pedig a google hirdeti magáról, h náluk az adatvédelem így-úgy ...
ezek szerint mégs eigazán tökéletes.
próbáltam lén is nézni a fejléc tartalmát, van benne egy IP tényleg, bár nem az enyém.
konkrétan milyen adatot lát a kapó fél? az eszköz azonosítóját vagy a szolgáltató általi IP-t? egyebet?
4
persze ... ha az IP meg van, onnantól kezdve csak rendelj egy webshopból, megadod az emailed, neved, címed, azonnal máris hozzárendelhető informatikai szakérterlem nélkül is a konkrét személyedhez.
úgyhogy ez az anonimitás egy vicc.
pont ezért voltam kíváncsi arra, hogy egy sima gmailes címből mit látni, de szal ha az IP-t ki lehet szedni mindenképp, akkor onnantól meg van a személy is.
Már 2-3 éve pl hozzárendelték az otthoni gépeinkhez a cégeset.
Mindig láttam a céges gépen felugró reklámokból hogy a feleség mit nézett itthon az ebayen.
De nem vennék rá mérget, hogy ha kártyával fizetek a lidlben, a ludl nem adja ki az infókat és googlenagytestvér nem fog ennek megfelelően személyreszabott reklámokat dobálni.
otthoni géphez? nem semmi ...
na de ilyenkor a gép azonosítóját tudják vagy a szolgáltatói IP-t?
#6: Ha nem értesz hozzá, minek írsz ide ordenáré ökörségeket?
Hagyd meg a Google-nek, ők értenek hozzá.
aha, rendben van, legyen ordenáré ökörség, akkor legyél kedves a hülyeség helyett valami érdemi infóval szolgálni, és úgy értelmesebb lesz a hosszászólás ... ez így rosszabb, mint a nulla.
pedig tuti h úgy van ahogy írtam, mert emlékszem én írtam pl gmailes címről angol honlap emailjére, oké, válaszoltak, utána írtam ugyan onnan (hely és gép ugyanaz), és lássunk csodát. már visszadobta a rendszer, mert állítólag azoknak csak 1 levelet lehet írni.
szal vmi mégse oké, és mintha mégis igazam lenne. ezek szeirnt tök mindegy, milyen emailről írtam, ők érzékelték, h ugyanaz az a hely, laptop, stb. (pont ez lett volna a kérdés lényege, h pontosan mit is érzékelnek., tudnak, látnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!