Volt párom haverja ( nő vagyok) elismerte, hogy feltörte a facebookomat. Jelszavat cseréltem. Ez elég, vagy hogy tudok védekezni? Tényleg nagyon ért, hozzá.
Nem törte fel. Hanem megszerezte a jelszavadat.
1. dolog: megteszed az ilyenkor szükséges feljelentést.
2. dolog: megpróbálod kideríteni, hoyg hol, és hogyan férhetett hozzá a jelszavadhoz. Megadtad valami nem hivatalos oldalon? Vagy telepített valamit a gépedre? Volt hozzáférése?
Mindenki azt hiszi, hogy milyen könnyű feltörni a Facebookot! Aki már tényleg fel tudná törni az már elég komoly hacker lenne és jó sok ideje!
Hogyha ha van hozzáférése a gépedhez akkor 2 lehetőség van
1. megnézhette a böngésződ beállításánál az "adatvédelem és biztonságnál" a "jelszavak" menüt és ott el lehet mentve a facebook jelszava
2. van egy olyan program ha elindítja a gépeden akkor ki írja az összes belépési jelszót amit a böngészőben használsz pl. facebook, e-mail stb...
Szerintem ez a két lehetőség lehet. Készíts új jelszót és mikor meg van a böngésző fogja kérni, hogy el akarod menteni a jelszót akkor menj a soha ne mentse funkcióra és akkor többet nem fog tudni belépni! :)
#4 a múltkor itt meg akarta nekem magyarázni egy észlény kérdező: hogy hát ő beírta a google-ba - "facebook hack" és hogy milyen sok találat jött ki rá.
Aztán ne akarjam már neki megmagyarázni, hogy ezek után nem lehet meghekkelni akárki fb accját könnyedén :D
Ez van amikor egy hülye százat csinál.
Úgy terjed a hülyeség a neten, mint valami ebola járvány. Ráadásul néhányan ha már egy windows telepítésen túl vannak, komplett hekker rendszergazdának hiszik magukat. És ez nem vicc :D
A valódi hackerek igen komoly tudással és munkával tudnak csak jelszót és email-t megszerezni. Ők se törik fel (mert ilyen csak a filmekben van), hanem kicsalják a jelszavad valamilyen szoftver segítségével.
Van jó pár módszer erre, hadd ne részletezzem.
Nem olyan rég nézegettem egy .onion oldalon, hogy ~1000 dollárnak megfelelő bitcoinért mennek a közösségi oldalak fiókjainak az ellopása. Állítólag pénz visszafizetési garanciával "dolgoznak".
Viszont ez alapár gyengén védett gépre, egy erősebben védett gépnél akár a többszöröse is lehet a végösszeg sikeres fiók lopásnál.
Szóval ennyit erről.
A hackerek nem egy mezei nő Facebook-ját fogják feltörni..
Valószínűleg vagy adathalász oldallal csalta ki a bejelentkezési adataidat, vagy szimplán valahogy hozzáfértek a gépedhez.
Érdemes nézni a címsávban, hogy megfelelő oldalon adod-e meg a bejelentkezési adataidat. Elég könnyű egy adathalász oldalt összehozni minimális tudással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!