Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Volt párom haverja ( nő...

Volt párom haverja ( nő vagyok) elismerte, hogy feltörte a facebookomat. Jelszavat cseréltem. Ez elég, vagy hogy tudok védekezni? Tényleg nagyon ért, hozzá.

Figyelt kérdés
2020. jan. 6. 02:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem törte fel. Hanem megszerezte a jelszavadat.

1. dolog: megteszed az ilyenkor szükséges feljelentést.

2. dolog: megpróbálod kideríteni, hoyg hol, és hogyan férhetett hozzá a jelszavadhoz. Megadtad valami nem hivatalos oldalon? Vagy telepített valamit a gépedre? Volt hozzáférése?

2020. jan. 6. 02:33
 2/8 A kérdező kommentje:
A volt páromnak volt hozzáférése.
2020. jan. 6. 02:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából nem is volt jelszóval levédve. Vagy csak húznak, hogy feltörték?
2020. jan. 6. 03:00
 4/8 fukapapa27 ***** válasza:
100%

Mindenki azt hiszi, hogy milyen könnyű feltörni a Facebookot! Aki már tényleg fel tudná törni az már elég komoly hacker lenne és jó sok ideje!

Hogyha ha van hozzáférése a gépedhez akkor 2 lehetőség van

1. megnézhette a böngésződ beállításánál az "adatvédelem és biztonságnál" a "jelszavak" menüt és ott el lehet mentve a facebook jelszava

2. van egy olyan program ha elindítja a gépeden akkor ki írja az összes belépési jelszót amit a böngészőben használsz pl. facebook, e-mail stb...

Szerintem ez a két lehetőség lehet. Készíts új jelszót és mikor meg van a böngésző fogja kérni, hogy el akarod menteni a jelszót akkor menj a soha ne mentse funkcióra és akkor többet nem fog tudni belépni! :)

2020. jan. 6. 04:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#4 a múltkor itt meg akarta nekem magyarázni egy észlény kérdező: hogy hát ő beírta a google-ba - "facebook hack" és hogy milyen sok találat jött ki rá.

Aztán ne akarjam már neki megmagyarázni, hogy ezek után nem lehet meghekkelni akárki fb accját könnyedén :D

Ez van amikor egy hülye százat csinál.

Úgy terjed a hülyeség a neten, mint valami ebola járvány. Ráadásul néhányan ha már egy windows telepítésen túl vannak, komplett hekker rendszergazdának hiszik magukat. És ez nem vicc :D

A valódi hackerek igen komoly tudással és munkával tudnak csak jelszót és email-t megszerezni. Ők se törik fel (mert ilyen csak a filmekben van), hanem kicsalják a jelszavad valamilyen szoftver segítségével.

Van jó pár módszer erre, hadd ne részletezzem.

Nem olyan rég nézegettem egy .onion oldalon, hogy ~1000 dollárnak megfelelő bitcoinért mennek a közösségi oldalak fiókjainak az ellopása. Állítólag pénz visszafizetési garanciával "dolgoznak".

Viszont ez alapár gyengén védett gépre, egy erősebben védett gépnél akár a többszöröse is lehet a végösszeg sikeres fiók lopásnál.

Szóval ennyit erről.

2020. jan. 6. 06:03
 6/8 anonim válasza:
0%
Védekezni úgy tudsz, hogy használsz gumit! 😁
2020. jan. 6. 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:

A hackerek nem egy mezei nő Facebook-ját fogják feltörni..

Valószínűleg vagy adathalász oldallal csalta ki a bejelentkezési adataidat, vagy szimplán valahogy hozzáfértek a gépedhez.

Érdemes nézni a címsávban, hogy megfelelő oldalon adod-e meg a bejelentkezési adataidat. Elég könnyű egy adathalász oldalt összehozni minimális tudással.

2020. jan. 6. 18:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon féltékeny volt a párom. Ezzel is ellenőrizni akart... Volt olyan eset is, hogy messengerenen olyan üzenet volta főnökömnek, amit nem is én küldtem. Alig bírtam kimagyarázni. Időpontot visszanézve mikor is volt küldve, hát akkor én aludtam, de ment a gép, sokszor zenére alszok el....
2020. jan. 6. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!