Beköltözök egy idősek intézményébe, ahol WIFI van. Szeretném vinni és használni az asztali számítógépemet. Megoldható, hogy használjam a gépemet az ottani WIFI-vel?
Egy wifi adó-vevőre lesz szükséged, mivel a PC-k alapesetben nem tartalmaznak ilyen alkatrészt. Azzal már fogható a vezeték nélküli jel és lehet kapcsolódni a hálózatra is.
Két probléma merülhet fel ezzel kapcsolatban:
- túl távol vagy az adótól, ezért a jel már gyenge vagy el sem ér hozzád
- túl sokan kapcsolódnak a netre, emiatt az elérhető sebesség szétoszlik, és lassú lesz a böngészés, megnő a betöltési idő
Kedves Fiatalok! Köszönöm szépen a szakszerű, gyors válaszaitokat. Meg vagyok hatódva. Ha ezek után bárki bírálná a mai fiatalokat, melléjük fogok állni. Isten áldja meg a magánéleteteket és tegye maradandóvá kezeitek munkáját! További kérdéseim:
1: Az adó-vevő ugyanaz, amit a többiek adapternek neveznek?
1-4: Az épületben túlnyomórészt 80 fölötti idősek vannak, én a 73 évemmel fiatalnak számítok. Ilyen idős emberek alap esetben nem interneteznek. Vagyis túl sokan nem fognak csatlakozni egy időben.
Többen kérdezitek az adótól való távolságot. A WIFI az igazgatónő földszinti szobájában van telepítve. /Azt még nem tudom, hogy ki a szolgáltatójuk/. A mi szobánk a feleségemmel az I. emeleten van, légvonalban kb. 10-12 méterre.
4: A reapeter-nek ez a neve, vagy esetleg magyar megnevezése?
3: Tudomásom szerint a PC-mben nincs beépítve wifi adapter. Jelenleg az UPC-től kábelen keresztül kapom az Internet szolgáltatást, egy adapteren, illetve más néven routeren keresztül, ami az íróasztalomon van.
Mindannyitoktól kérdezem: Első menetben megfelelő-e a jelerősség tesztelésére, ha valaki bejön az okos telefonjával a szobánkba és megkérem, hogy próbáljon csatlakozni az internethez?
Szeretettel és köszönettel: Tamás bátya
Válaszok a kérdésekre
1. igen nevezhetjük adó-vevőnek is
2. nem a távolság számít, hanem a falak vastagsága és anyaga(pl egy vasbeton fal prímán tud árnyékolni, de van amikor elég egy ajtót becsukni a router és a számítógép között és már az is leárnyékol)
4. A reapeter magyar megfelelője az, hogy "jelismétlő"
5. A telefon jó lesz tesztelni.
Érezzétek jól magatokat!
Üdv, egy 60 éves fiataltól
Én nem vagyok hozzáértő sajnos, csak tapasztalatot tudok írni. A laptomon saját wifi-je az egyik lakásban simán működött, a másikban nem. Ismerősök más készülékkel tudták használni, de az enyémmel az istennek sem sikerült.
Vettem usb-s wifi-sticket, hozzá egy usb elosztót. Így már bejött a wifi (fogalmam sincs, a beépítettel miért nem), viszont a legkisebb mozdulatra is azonnal leszakadt a hálózatról. Végül kiiktattam az elosztót, azóta probléma nélkül működik, nyugodtam "hurcolhatom" a lakásban.
Szóval, van mikor ez ilyen próba-szerencse dolga.
Üdv: Egy 52 éves.
Kedves 60 és 52 éves fiatalok!
Akkor a 73 évemmel én vagyok a korelnök.Köszönöm a tanácsokat Nektek is. 57 évesen kaptam az első számítógépemet, és semmilyen képesítésem nincs, amit felhasználóként tudok, azokat apránként csipegettem össze az elmúlt 15 év alatt. Valószínűleg a gép telepítéséhez szakembert fogok igénybe venni. De hála mind a 7 hozzászólónak, már legalább el tudom mondani a kéréseimet és nem ismeretlenek a szakkifejezések. Tamás bátya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!