Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ping csökkentése megoldható?

B~Way kérdése:

Ping csökkentése megoldható?

Figyelt kérdés

Van egy játék amivel játszok (RaiderZ LegenD).

Ez egy Canadai szerveren fut (csak ez az egy szervere van) és eddig nem is volt vele bajom. pár napja elkezdte a laggolást. fps em jó. 70-100 közt imbolyog. Nem is értettem hogy mi lehet a baja,csak sejtettem hogy a Ping.

Találtam egy oldalt ahol az ő szerverükre tudok egy speedtestet nyomni, itt elég érdekes dolgok ugrottak ki :D

[link]

Letöltésem a 6 MB ot sem éri el. Pár napja amikor mértem rá (még rendesen futott) akkor még 90+Mb/s volt a letöltés. feltöltésem most 5 MB akkor 25 volt.

ping válaszidő akkor 90 volt majdnem fixen,most 130+

Beszéltem a szolgáltatóval, ujra indították a routerem központilag mert láttak benne hibát, háát nem oldott meg semmit, manuálisan megcsináltam én is és ezt az eredményt adta egy helyi mérés:

[link]

Mit kezdhetek akkor most ezzel?

Eddig (több mint 1 évig) semmi gond nem volt. Most hirtelen el kezdte. Kb reggel 8 ig rendesen fut ahogy kell majd úgy belassul hogy nyomok egy gombot és 3-4 másodperccel később csinálja amit nyomtam :/

Valahogy lehetne csökkenteni ezt a pinget vissza arra amin volt?

Torrent,frissítések és minden olyan ami szívja a netet kikapcsoltam.

Gépem (ha ez számítana akkor megelőzöm a kérdést):

Processzor: Intel Core™ i7-7700 3.6GHz

Memória: 16GB DDR4

Videókártya: ASUS GeForce GTX1070 DUAL OC 8GB GDDR5

Op. rendszer: Windows 10 64bit

Alaplap: Asus PRIME B250M-PLUS

Tároló eszköz: HDD: 1TB SSD: 250Gb

#internet #ping #Ping csökkentése
2020. jan. 3. 11:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

[link]

A mostani mégrosszabb :/

2020. jan. 3. 11:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azon csodálkozom, hogy egy kanadai szerveren hogy volt eddig alacsony pinged. :D
2020. jan. 3. 11:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Háát az 50 hez képest ami eddig volt másban ezt a 90+ it soknak tartottam. de ez a 130 már elszomorító :(
2020. jan. 3. 12:04
 4/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nekem 120-as átlagot hozott a ping és 200/20Mbit/s le/feltöltést (500/20-as UPC net). A ping szerintem teljesen normális kanadai szerverre. Inkább a 90 a túl jó. Igazából elsősorban nem a saját gépeden és nem a szolgáltatón múlik a ping, hanem a nagy távolságon az átmenő eszközökön. Erre meg nincs hatása a szolgáltatónak.
2020. jan. 3. 12:44
 5/11 A kérdező kommentje:
Szóval ha jól értem amit mondasz akkor a probléma a szerverrel van magyarul nem?
2020. jan. 3. 12:56
 6/11 A kérdező kommentje:

De akkor hogy lehet hogy van még magyar a játékban rajtam kívül és minő szerencse pont 3 különböző helyen vagyunk :D

Én magyarban 1 szerbiában másik romániában.

Nekik pedig működik rendesen :/

2020. jan. 3. 12:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel mire gondolok (látni szeretné) írjon PM-et. Van mediafire-s linkem róla
2020. jan. 3. 13:32
 8/11 Derwer ***** válasza:
100%

Míg magyarországról eljut az adat Kanadába rengeteg szolgáltatói eszközön megy át. Rengeteg útvonal van.

Teljesen normáis hogy az egyes szolgáltatók másképp routolják az adatforgalmat, ezért lehet más-más értéke neked és Román barátodnak is.

De akár lehet más értéke neked UPCvel és a melletted lévő házban T-HOME-mal.

Hogy neked a késleltetésed megváltozottt (szignifikánsan) az arra utal, hogy menetközben valahol megváltozott az útvonal. De ha ninc smeg a referencia (traceroute) akkor te nem tudod kideríteni és a szolgáltató is csak sok melóval.

Vizualizálni tudod esetleg, és sejteni hogy melyik HOPnál lesz a gond, ezek közül valamelyikkel:

[link]

De ha meg is van az messze nem a megoldás.

Sőt igazából lehet, hogy a te szolgáltatód, vagy a partner szolgáltatójuk döntött úgy, hogy másfelé tereli az adatot, mert az olcsóbb neki.

2020. jan. 3. 13:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Nah ezzel most pontot tettél a sok napos idegeskedésemre :D

Megoldás igaz nem született de ment a Like mert nagyon szépen,érthetően leírtad.

Köszönöm szépen ! :)

2020. jan. 3. 13:58
 10/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"De akkor hogy lehet hogy van még magyar a játékban rajtam kívül és minő szerencse pont 3 különböző helyen vagyunk :D"

Én nem játszok azzal a játékkal, csak a képen ott van, hogy melyik szerverre csináltad a mérést, és megcsináltam én is.

2020. jan. 3. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!