Új router, de nincs internet?
Sziasztok a problémám az lenne, hogy nem rég lett gyorsabb internetünk 250/12Mmbit/s és a régi routerünk wan 10/100Mbit-et, és lan 10/100Mbit-et tudott (ez egy Tp-link tl-wr840n)
igy gondoltam beszerzek egy 10/100/1000Mbit-et kezelő routert ami egy D-link dir-825 ac 1200-as
és egyszerűen nem tudom beüzemelni, pedig nem érzem magam számtech analfabétának
Az ip beállitásoknál végigpróbáltam mindent
PPPoE
Dinamikus IPv4 meg IPv6-ot is
Statikus IPv4 meg IPv6-ot is
de egyikkel se ment
Meg úgy általában minden alapbeállitás opciót próbáltam, de nem ment(routerként, acces pointként használni stb stb)
Legtöbbre a Dynamic IPv4-el mentem ott végeredményben azt az üzenetet kaptam, hogy: failed to obtain an ip address from the dhcp server
És a haladó beállitásoknál nem tudom melyik fülbe azt irja, hogy connecting és narancssárga jellel jelzi
A többi beállitásnál nem éri el a servert piros ikonnal jelöli
ami érdekes lehet még:
-A tp-link routerrel alapbeállitésokkal megy
-A modem amiből megy az internet a routerbe egy: cisco epc3208g (ilyen kör alakú kábelel jön az internet, nem tudom a nevét, ilyet még nem igazán láttam előtte)
-Ha közvetlen a modemből a gépbe dugom az utp kábeld akkor nincs internetem
De ha a Playstation 4-em be dugom igy akkor van internet
És számitógépen is müködik a net ha a routerből dugom utp-vel be( mármint a régi routeremmel, az újjal nincs netem sehogy)
Szóval, ha valakinek lenne valami használható tanácsa azt megköszönném
PR Telecommal internet*
Bocsi lemaradt 🥺
Az lehet hogy nem érzed magad számtech analfabétának de hogy a hálózatokhoz semmi érzéked az is biztos.
2 pofonegyszerű lehetőséget leírok.
1. lehetőség: Visszarakod a régi routert és megnézed a beállításokat. De a leírtak alapján PPPoe lesz a barátod ahhoz viszont keresd elő a szerződést mert abban van benne a felhasználónév és jelszó.
2. lehetőség hogy felkeresed a kedves szolgáltatódat és technikai segítséget kérsz ahhoz hogyha routert cserélsz akkor milyen beállításokat kell elvégezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!