Szerintetek ez átverés lehet?
Nagy Gabor
2019. 12. 11.
Tisztelettel köszöntöm! Egyetem mellett egyéni vállalkozó vagyok másodfoglalkozásban, háromféle webáruházat kínálhatok Önnek - amennyiben érdekli. Nyugodtan nyissa meg a bemutató áruházaimat (ha a konkurencia vírusfigyelmeztetést rak is elé időnként, mert rontom a 200 ezer feletti áraikat a valós munkát jobban tükröző összegeimmel). www.webaruhazonline.hu/bemutato3 ez ötvenezerbe kerül, a bemutato2 utótagú negyvenbe, a bemutat& oacute;1 utótagú pedig harmincba. Valamennyi keresőoptimalizált, mobilos és regisztráció nélküli kezelésre, bankkártyás és paypal fizetésre, számlakészitésre alkalmas - sok más mellett. Mindháromnál RÉSZLETFIZETÉST biztosítok, GARANCIALEVELET és SZÁMLÁT adok. Az áruház feltöltése, kezelése szövegszerkesztőhöz hasonlít és igen egyszerű. A webáruház saját tulajdonába kerül és saját tárhelyén is használhatja. A döntés megkönnyitésére gyakorlófelületet szoktam dijmentesen adni az érdeklődőknek, igy a kezeléssel a döntés előtt meg lehet ismerkedni. Ha érdekli valamelyik Önt, arra kérem pár sz&oac ute;val jelezze vissza hogy megnézné a gyakorlófelületet. Jelenleg sajnos nincs időm másféle megrendelésre, tisztelettel kérem Önt emiatt, hogy másféle tipus igényével most inkább máshoz forduljon. Köszönöm a levél elolvasását, tisztelettel: Nagy Gábor (Későbbi leveleim tiltásához vagy korábbi feliratkozása törléséhez nyomja meg a Válasz gombot és jelezze).
Már a 2. ilyen levelet kapom egy citromail-es címről, persze a levélszemétbe.
Nyilván hidegen hagy ez a "promóció" csak érdekelne, hogy szerintetek mennyire lehet kamu/scam szaga egy ilyen spam emailnek?
Ráadásul kíváncsi lennék ezek az emberek honnan szerzik az email címeket, mikor én mindig tudatosan internetezek, és nem osztom meg az email címem minden jött ment oldalon.
Nem kell hogy kamu legyen, kész van a forma már csak el kell adni, se tárhely se későbbi segítség.
Van olyan emailcímem amit soha sehol nem használtam és kapok rá reklámot, talán ezért "ingyenes", mert nem fizetünk a tárhelyért stb, gondoskodik róla a szolgáltató hogy reklámokból plusz bevétele legyen.
Én is megkaptam ezt a levelet. Nem tudom, hogy átverés-e, de gondolj bele...
Webáruházat árul, merthogy ő ért hozzá. De a leveléből ki kell másolni a címet, mert egy emailbe egy linket nem tud beletenni? Az egész levél egy folytonos szöveg, kb tördelés nélkül, azaz design-érzéke gyakorlatilag nulla, vagy még annyi sem.
Meg aztán a kunkurrencia nem tud más webáruházához vírusfigyelmeztetést tenni...
Szóval kb egy nulla tudású wannabe lehet az ember. Plusz: miután írtam neki, hogy kösz, de törlölj, utána még kaptam 2-3 levelet. Amikor felhívtam a figyelmét arra, hogy ez így egy GDPR incidens, azóta nem jött levél.
Rá akartam nézni, de a Zyxel tűzfalam alapból blokkolja a céges gépen.
Ha ez a link bent van a hardveres tűzfal gyártók fekete listáján, akkor már valaki vagy kapott vírust onnan, vagy átvertek valakit, ok nélkül nem kerül oda...
Nekem ez a részlet szúrt szemet:
"(ha a konkurencia vírusfigyelmeztetést rak is elé időnként, mert rontom a 200 ezer feletti áraikat a valós munkát jobban tükröző összegeimmel)."
Mi az, hogy "a konkurencia"? Mi az, hogy valaki más tesz vírusfigyelmeztetést az Ő weboldala elé?
Nyilván arról van szó, hogy ez a valaki ugyanígy spam-ben hírdeti a cuccot és vagy átverés, vagy valami malware van az oldalon, ami miatt már bejelentették az oldalt, így fent van a vírusirtók feketelistáján, amiatt jelenik meg figyelmeztetés annál, aki használ vírusirtót.
Tehát, ahogy Ace Ventura mondta: "Ez nem kicsit gyanús, hanem nagyon gyanús!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!