Hogyan tudom megoldani azt, hogy a rendszergazda ne tiltson le?
1. megszerzed a rendszergazda felhasználói nevét és jelszavát(a te dolgod, hogy hogyan)
2. a név és a jelszó ismeretében belépsz a rendszergazda profiljába
3. azonnal megváltoztatod a jelszót(ezzel a rendszergazdát kizártad a rendszergazdai profilból)
4. innentől kezdve azt csinálsz a hálózattal, amit akarsz(pl pénzért árulod a napi max letöltést)
5. nosztalgiával gondolsz a kollégiumban eltöltött szép időkre, mert pillanatokon belül elkapnak és úgy kivágnak, hogy a lábad nem éri a földet
Veszel usb bedugós wifi adaptert. 1000 Ft, körül már kapsz.
Cserélgeted, ezzel változik az ip címed és a mac címed is.
Lehet a gépnevet is át kell írni...
De ezt cserélgetned kell 250Mb-ként, elég fárasztó megoldás.
#3 - regisztrált MAC címeket enged fel - gondolom, ha már ilyen gyökér, szóval ezzel sokra nem megy.
Keresd meg, és kérdezz rá, hogy ez mégis mire jó, ugyanis ez jó minőségben kb. 2 óra Spotify-ra sem elég.. sejtem, hogy miért csinálja, de ezt a határt baromira nem jól lőtte be. Ha vele nem lehet ezt megbeszélni, akkor át kell felette nyúlni, és a kollégium vezetésével lehet még egyezkedni, az ellen ő sem nagyon tehet semmit. Én úgy gondolom, hogy ez jobb megoldás, mint megpróbálni kijátszani a szabályt (ami nyilvánvalóan értelmetlen). Ez csak lustaság, semmi más. Figyelhetné a "per user" adatforgalmat, és akinél kiugróan magas, ott lehet szólni, korlátozni, esetleg tiltani (már ha a házirend erre lehetőséget ad), de így, ilyen feltételekkel ez szimplán tahóság (és megnézném az ő forgalmi grafikonját is.. :-) ).
"regisztrált MAC címeket enged fel"
Uh, én voltam egyetemen is rendszergazda, olyan eszembe se jutott hogy a 250 diák laptopjának, mobiljának, tabletjének... adatait beírkáljam :O
Mondjuk akkoriban (2000s évek) szerintem leállt volna a tűzfal ha megteszem, meg se bírta volna a ki tudja hány ezer mac címet :)
Mondjuk én inkább sávszél limitet csinálnék amúgy is ha szükséges a helyében, - állami cégeknél nem limitált adatforgalmat fizetnek elő, semmi értelme ennek a megoldásnak.
Hacsak nem árulja nagy titokban, 1 giga 1 sör alapon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!