Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Időnként be jőn a kékhalál,...

Időnként be jőn a kékhalál, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Rákeresek egy veboldalra,például festéket keresek,és be jőn a kékhalál nagyon sok számmal meg Angol szöveggel.Rá számol és kikapcsol majd rögtön újra indul.Kér egy entert és minden oké.De ezt akár többször is megteszi rővid távon.A másik gépemmel ilyen gond nincs,tehát géphíba?Mit kellene kicserélnem RAM-ot , videó kártyát , vagy újra kellene telepítenem?Windows 7 van telepítve ezen is.Azon kivül,hogy kidobom a gépet a kukába , lehet menteni még?

Minden jó válaszért megy a zőld pacsi és a köszönetem.

2019. nov. 24. 11:09
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ezeknek általában van egy hiba szövege és egy kódja is (STOP kód), ami sokat segíthet a hiba felderítésében. Illetve fájl neveket is kiír, ami összefüggésben lehet a hibával.

Kapcsold ki az automatikus újra indítást hogy legyen időd, leírni vagy lefotózni:

[link]

Ezek amúgy lehet szoftveres és hardveres eredetű hiba is. Az esetek túlnyomó többségében szoftveres hiba.

2019. nov. 24. 11:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Ekkora számítógép guru nem vagyok.Alap műveletekkel elbogarászom.Bár az alap szó is rossz kifejezés mert kinél mi az alap?Szóval szerinted még menthető a gép vagy kár erőltetni?

A zöldpacsi ment.Köszönöm!

2019. nov. 24. 12:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit tehetsz? Ha mindig bejön és nem tudod megállítani, akkor kínáld meg kávéval, esetleg egy kis cigivel és beszélgess vele :D

Viccet félretéve, kellenének azok a hibakódok amiket ilyenkor kilistáz. Addig mi is max találgathatunk, sőt. Olykor a hibakód ismeretében is csak találgatás megy. Ha nem akarod elkapni a kékhalálkor látható kiírt adatokat, akkor a BlueScreenView nevű programot szedd le. Ez a program a kékhalál miatt készült dmp fájl(okat) listázza ki neked, illetve ezzel meg tudod nézni a fájlban található jelentés részleteit, azaz bármit ami kékhalálkor amúgy megjelenik. Nézd meg, majd küld be ide, szerintem valaki tuti fogja tudni ennyiből mi okozza a hibát.

2019. nov. 24. 12:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!Ment neked is a zöld pacsi.

Megkináltam én már mindennel,kávé,cigi,szenye,lsd,hernyó,stb.Eggel még nem,az pedig az 5 kilos samu.A vége biztos az lessz,vagy ezt is lerugdosom az emeletről mint az elődeit és megy a vasba.Kipróbálom a linket,nem ismerem.Remélem a mentett adataimat nem írja felül?Ha kitőrli akkor nagyon zabos leszek,mert vannak potólhatatlan anyagaim.Elhunyt személyek,régi videók és képek a gyerekeimről akik mára már felnöttek.Mentsem le?Értem én,persze.De sok az anyag és kevés a tárhely.Ez az én gondom?Persze.Csak az a gond,hogy a hiba most van,tárhely meg később lesz.

2019. nov. 24. 12:31
 5/9 A kérdező kommentje:

112419-15132-01.dmp 2019.11.24. 10:53:44 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x000000d1 00000000`00000003 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff880`03a5b6c3 Rt64win7.sys Rt64win7.sys+276c3 x64 ntoskrnl.exe+6f840 C:\Windows\Minidump\112419-15132-01.dmp 2 15 7600 292 504 2019.11.24. 10:54:30

ezt kereste ki.

2019. nov. 24. 12:36
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
100%
Azok a fájlok a Realtek gyártmányú hálózati hártyához valók. Próbáld meg azt újratelepíteni első körben. Az alaplap gyártójának honlapján megtalálod.
2019. nov. 24. 13:38
 7/9 A kérdező kommentje:

Értem én,hogy szalma kalap,de miből van?Azt is értem,hogy villanymotor,de mi hajtja?De amit írsz az biztos nagyon értelmes,de nekem Ó Héber.Mit találok meg és mit csináljak vele?Menjek inkább zabot hegyezni Kukutyinba?Leírnád érthetőbben?Mondjuk úgy mint nagyon okos apa a nagyon hűlye gyerekének?

Ment a zöld pacsi neked is.

Köszönöm!

2019. nov. 24. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt bármihez is hozzákezdenél, érdemes lenne kideríteni az alaplap típusát, hogy illesztőprogramot találhass hozzá. Azért pont az alaplap gyártójának weboldalán, mert integrált cuccoknál (integrált azaz be van építve az alaplapba, mint a "hálókártyád") mindig az alaplap gyártója biztosítja az illesztőprogramot, az ő weboldalukon fogod tudni leszedni a hozzá valót. Kezdd el gépelni a start menüben a keresőbe, hogy "Rendszerinformáció" és nyisd is ezt meg. Itt keresd majd ki az "Alaplaptermék" nevű sort, a mellette "Érték" oszlopba leírtakat meg másold ki. Ha nem akarsz keresgélni az interneten, akkor az "Alaplaptermék" oszlopban talált típust bemásolhatod ide nekünk, ami alapján valamelyikünk tudna neked egy linked dobni, ahol letöltheted az illesztőprogramot ami kell neked. Ha keresgélni szeretnél, akkor Google a barátod, írd be ezt a típust amit találtál és töltsd le magadnak az illesztőprogramot.

Ha ez megvan, nyisd meg a Vezérlőpultot (gondolom tudod hol van). Keress azon belül olyat, hogy "Programok és szolgáltatások". Itt kilistázva megtalálsz minden telepített programot, köztük az illesztőprogramokat is. Keress olyat, hogy "Realtek Ethernet Controller Driver". Ezt töröld le, mivel ezzel van probléma (vagy a hardverrel, de reméljük hogy nem). Indítsd újra a gépet mindenképp a törlés után (lehet kérni is fogja). Ha nem találsz ilyen nevű programot akkor semmi gond, hagyd ki a törölgetős részt nyugodtan. A már fentebb taglalt alaplap típus alapján kikeresett illesztőprogramot ha már leszedted, telepítsd fel, ez elméletileg megoldja a problémádat.

2019. nov. 24. 19:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Ez így már számomra is érthető.Köszönöm!

Ment a zöld pacsi.

2019. nov. 24. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!