Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki le tudná írni nekem,...

Valaki le tudná írni nekem, hogy honnan lehet tudni, melyik zene jogvédett?

Figyelt kérdés
Csináltam egy videót, már a zene is megvan hozzá, csak nem merem feltölteni youtubera-mert nem tudom hogy jogvédett-e az a zene vagy sem. Ezt honnan lehet tudni?

2019. nov. 15. 21:49
 1/8 anonim válasza:
100%

Ha direkt olyan zenét használtál, ahogy egyértelműen jelölték, hogy nem jogvédett vagy klasszikus zenét használtál, aminek az előadója is lemondott a jogokról, akkor nem jogvédett. Ha ezek közül egyik sem, akkor jogvédett.

Milyen zenéről van szó?

2019. nov. 15. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:
99%-ban az.
2019. nov. 15. 22:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Akkor például Katy Perry-nek,vagy Selena Gomeznek az összes zenéje jogvédett?

vagy például: Ariana Grande- One Last Time

Ava Max- So Am I

2019. nov. 15. 23:15
 4/8 anonim válasza:
100%
Igen, az összes. Nekik ez a munkájuk, ebből kapják a fizetésüket.
2019. nov. 15. 23:18
 5/8 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/music_policies?ar=1573881008024

Zene keresésbe beirod az énekes nevét vagy a szám cimét és mindent megtalálsz róla. Jogvédett lehet pl. az is, hogy kiköti, a zenebevétel az övé, azaz akkor neked le kell mondani róla. Igy pl. felhasználhatód. De a jogvédés nem csak szerzésre, hanem megtekintésre is kiterjedhet. Ha pl. előirja, hogy xy országokban nem látható és ezt te elfogadod, akkor is felhasználható. Szerzésnél teljesen kikötheti, hogy egyáltalán nem használhatod fel, ekkor egyetlem megoldás lehet: felveszed vele a kapcsolatot és engedélyt kérsz tőle (Szerző, kiadó)

2019. nov. 16. 06:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Minden zene jogvédett, kivéve amelyik zeneszerzője legalább 70 éve meghalt, vagy önként lemondott a jogokról.
2019. nov. 16. 08:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, meg a linket is! Nagyon hasznos volt, most már tudom melyiket szabad használnom. Csak azt sajnálom,hogy pl a kedvenc zenéimből egyiket sem használhatom. :/
2019. nov. 16. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Ami normális zene, az jogvédett..
2019. nov. 17. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!