Gmail fióknál ha beállítod a 2 lépcsős azonosítást és ellopják a telefonod, mit lehet tenni?
Van egy kódlista amit pont az ilyen estesekre ad a google. Mikor elkezded használni a kétlépcsős app-ot, direkt felhívja a figyelmed az app, hogy adni fog kódokat, amiket jól meg kell őrizni az ilyen eshetőségekre.
Ezekkel a kódokkal ha jól tudom ideiglenesen be tudsz lépni telefon nélkül is oda, ahova kétlépcsős azonosítást kérnek.
Én pl. kinyomattam és elraktam, de akár leírni is le lehet.
Elvileg telefonszámra kapod a hitelesítőt, tehát elég csak bemenni a szolgáltatóhoz és csináltatni egy új sim-et ugyan azzal a tel. számmal.
Egyebeként: [link]
"elég csak bemenni a szolgáltatóhoz és csináltatni egy új sim-et ugyan azzal a tel. számmal."
De mi van akkor ha mondjuk külföldön lopják el a telefont?
#3 Az sajna már nem játszik, hogy megőrizze a telefonszámot.
Pontosan 26 nappal ezelőtt lopták el anyám telefonját. '99 óta, azaz kerek 20 éve volt ez a száma, még a Westelnél indította. Azt mondták, hogy a letiltástól számított 6 hónapig nem engedélyezi kiadni a rendszer ezt a számot újra, és még manuális átírásnál is jelez, hogy tiltott szám, újra kiadható csak 2020 ápr. 16-tól lesz.
(Nem kötekedni szándékoztam, lehet hogy más szolgáltatónál máshogy van, csak gondoltam leírom, hogy a Telekomnál hogy van.)
Visszaadják a számot azonnal. Jobban mondva el se veszik. A szám ugyanis nem a SIM kártyához tartozik, hanem az előfizetéshez. Ha feltöltéses, akkor se változik semmi, az egyenleg is megmarad. Azonnal adnak egy új kártyát felviszik a rendszerbe és kész. Az édesanyád ügyintézője nem tudom mit csinált, akkor szokott ilyen lenni, ha lejár a SIM kártya (1 évig nincs feltöltve). Akkor utána tényleg várni kell még megkapod a számot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!