Ha töltök le (utorrent vagy qBitorrentel) nagyon lefogja a gépemet, mitől lehet?
A vinyód milyen? HDD, SSD, esetleg SSHD ahova töltesz? Ott lesz a gond szerintem. Ha nagyon régi a vinyó és/vagy kicsi a fordulata 5400 rpm, akkor az is okozhat problémát. Bár ez nekem csak annó XP korszakba fordult elő. Ha elkezdtem letölteni, úgy lefogta a vinyót, hogy semmit nem tudtam addig csinálni míg töltöttem.
A neted mekkora? Mennyivel jön a cucc (MB/s)? Merevlemezeknél jellemző, hogyha nem győzi ráírni a letölteni kívánt cuccost, belassul a gép mert már RAM-ba is cache-el és onnan igyekszik vinyóra írni. Nézd meg feladatkezelőben letöltés alatt, hogy mi fogja a géped. Először persze a feladatkezelőt nyisd meg, majd állítsd be a prioritást, hogy csökkenőbe tegye azokat a progikat ami húzza vagy a vinyód vagy a procid. Oké, hogy 12 GB ram, de ha a vinyó régi rossz haldokló fajta, akkor lehet akármilyen erős konfigod, nem fog menni. Ha Win10-ed van, még előtte ránéznék nem egy csinál nagy frissítést...
Ha reális/elérhető áron lenne minden dolog, akkor kutya nem warezolna, előbb utóbb kihalna az a korosztály akinek mániája, de ameddig sok a szegény, mindig lesz aki keresi a "megoldásokat".
Jó példák az olcsó stream szolgáltatások.
Ha se a net se ezek a szolgáltatások nem lesznek drágák és szélesebb réteg számára elérhetővé válnak, akkor a warezolás szépen lassan elkopik majd.
Ha ez a játékpiacra is betör, és mondjuk nem 15-20ezer forintba kerül egy-egy játék, akkor tutira megszűnik a warez.
Feleslegesen letölteni és évekig eltárolni dolgokat, ennek az ideje már lejárt.
Nem gondolnám, hogy akinek 12 GB RAM-ja van, erős procija meg vga-ja, annak majd pont vinyóra nem telik.
De ennyi erővel akkor fizessen elő Vortexre és stream gameljen konfigtól függetlenül havi x ezer ft-ért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!