A webszerkesztőm "elhagyott", a honlap tartalmát megváltoztatta, a szolgáltatót nem érem el. Mi a teendő?
Sziasztok!
Egy társaság vezetője vagyok. Webszerkesztőnk kilépett, a weboldalunkat is ő szerkesztette és a jelszót is tudta. Most az oldalon a konkurencia tartalma van (aminek a webszerkesztőnk is alapítója). A szolgáltatónak 4 levelet írtam már a témában (CJB), de válaszra sem méltattak. Mit tegyek? A jelszót gyakorlatilag magam adtam oda a webszerkesztőnek, de a társaság nevén van/volt bejegyezve az oldal. Előre is köszönöm a segítséget!
Írj a volt webszerkesztőne (gondolom email cm van az új oldalon), és közöld vele, hogy amennyiben nem hajlandó átadni a tárhelyet, ami a te céged nevén van bejegyezve, illetve a kódot, ami a te volt honlapodhoz tartozik, akkor jogi lépéseket teszel. Ugyanis ha a webszerkesztő munkaköri kötelezettségéből készít és üzemeltet egy weblapot, így a szerzői jogok (többésge) átszáll arra, aki fizet. Magyarul azt csak úgy nem vonhatja vissza, attól aki fizetett érte. Ha távozása után nem adta át a kódot (és ezt előre szerződésben nem kötötte ki, h nem fogja átadni) akkor azárt gond nélkül lehet perelni, és nyerni is! Ezenkívül mivel a te tárhelyed használja az engedélyed nélkül, ez illegális, ténylegesen lopásnak számít. Mivel személy szerint tudod, hoyg ő érte a felelős, így nem tud a kiskapukon se kibújni a büntetés alól (pl ilyeneket nem tud kihasználni, hogy az ip cím nem személyt csak számítógépet azonosít stb).
Lehet próbálkozni a szolgáltatónal is a jogi fenyegetőzéssel, de ők nem valószínű, hoyg reagálni fognak, bár egy próbát megér...
Ha gondolod, megoldásként készíthetünk neked egy weboldalt, mi egy most induló designer csoport vagyunk, és mi domaint is regisztrálnánk, tehát nem .cjb.hu-s végződést kapnál, hanem .hu-s, .info-s végződést, ha érdekel, akkor itt a fórumon megadom az elérhetőségünket.
És még annyit tudsz csinálni, hogy minden linkgyűjtemény karbantartójához írsz egy levelet, hogy ez meg ez történt, és kéred, hogy írják át a címet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!