Internetes vásárlás esetében a postaköltség visszajár-e akkor is, ha egy több tételből álló csomag, csak egyik tételét küldöm vissza?
Webáruházból történő vásárlás során több terméket rendeltem, melynek kézbesítési díját kifizetve, egy csomagban kiszállított az eladó.
A megrendelt termékek közül egy termékre nem tartva igényt, azt visszapostáztam az eladónak, kérve a termék vételárát és az elsődleges postaköltségnek a visszatérítését.
Postaköltség visszatérítési igényemre az eladó meglehetősen ingerült levélben válaszolva, azt elutasította, mondván, hogy részéről a teljesítés megtörtént és csak abban az esetben kérhetnén vissza a postaköltséget, ha a teljes csomagot visszaküldöm neki. Részéről a postaköltség visszatérítési igény elutasításra kerül, mivel a három termékből csak egyet küldtem vissza.
Az általa elmondottakra, illetve ebbél álláspontjára vonatkozóan előzetes információ nem szerepel a honlapján található ÁSZF-ben, sem pedig az elállás feltételeit rögzítő alsite-on.
Nyilván nem a kb. 800 Ft az, ami nekem ebben az esetben zavaró, hanem ez a fajta etikáltan viselkedése.
Hosszas levelezés után most ott tartunk, hogy a következő megrendelésemet díjmentesen szállítaná, vagy elfogadom, hogy engem, mint vásárlót terhel mindkét postaköltség, vagy jogi útra tereli a kérdést.
Úgy vélem, hogy abban az esetben is visszatérítendő a vevőnek az elsődleges postaköltség, amennyiben egy több tételből álló csomag egyik tételére nem tart igényt?
Kedves X!
A válaszodból nyilvánvlóan kitűnik, hogy még nem találkoztál olyan esettel, amikor személyes megtekintés nélkül, pusztán egy kép alapján rendeltél meg valamit és amikor megérkezett, kézbevetted, rájöttél, hogy ez nem az, amire Te gondoltál.
Sutyerák dolognak tartod, vagy sem, a legkevésbé sem érdekel.
A termék visszapostázásának a költségét vállaltam, fizettem, de két postaköltséget nem vállalok fizetni egy olyan termékért, amit vásárlás előtt csak egy fényképen láttam. Remélem, sikerült felfognod, értelmezned a válaszomat.
Kedves Y,
Ez akkor is pitianer dolog. Utana nezhettel volna a termeknek rendesen es akkor nem jarsz igy. Inkabb te vagy az etikatlan hogy visszakered igy is a postakoltseget. Mint irtad kemeny 800 ft rol van szo. A te nem igazan korultekinto vasarlasi szokasodnak az arat fizettetned meg massal. Ha te hibazol akkor vallalhatnad a feleloseget erte. Nem mindennek csak az elonyet lassad mar. Ha te feltennel valami termeket jofogasra vagy barmilyen oldalra te ugyan mennyire lennel boldog ha jonne a jokepessegu hogy de meggondoltam magam nem tetszik. Utaljad vissza a postakoltseggel egyutt a termek arat. Ez kulonosen akkor szopo ha valami ritkan fogyo nehezen ujra eladhato termekrol van szo amit az elado meg csak vissza se tud kuldeni es a kedves vevo meg a postakoltseggel is szenved. 800ft ert nem eri meg ennyit szenvedni. 800ft ert levelezel az eladoval. Kiirtad ide a kerdesed. Irogatsz valami hulyenek /jelen esetben nekem/ valaszokat. Rakas energiat beletettel mar ennek a filleres tetelnek a meguszasaba. Egyebkent kicsit ingovanyos is a dolog amiatt hogy csak a csomag egy resze kerul visszakuldesre. De ez is inkabb etikatlan dolog. Sajnos vissza jar a postakoltseg igy is. Vegulis te dolgod hogy neked mi fer bele de azert ha ennyire etikussag merult fel benned azert ha az elado adozott haszna saccra nem vagy nem sokkal tobb mint ami a termekeken volt inkabb hagyd a fenebe. Senki se szeret ingyen dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!