Laptopom kamerájával szeretném megfigyelni a szobát szakadozó nettel, milyen programot ajánlotok?
A szakadozó mikrohullámú net pl az okostelós alkalmazásokat mind kiüti.
Win7 van a laptopon.
Ha csak néha néha néznél rá, akkor elég egy távvezérlő program (teamviewer, VNC, ...) és magad tudod bekapcsolni az épp neten lévő gép kameráját és látod a távoli elérés alatt a képernyőjét, amin pedig a kamera képét.
Ez a legegyszerűbb. Telefonon pl. a skype volt beállítható annó, hogy automatán felvegye, gépen nem tudom van-e ilyen lehetőség, mert már nem használom, de ha van, akkor akár ilyen videótelefonáló programokkal is megoldható.
Régi programot kell használni telefonra, az nem száll el: com.pas.webcam Ez nagyon régi (2.3-as is) rendszereken is elfut, a kép picit szakadozik, hangot külön mp3/wav formátumban lehet hozzá hallgatni, de megfigyelésre tökéletes. Router újraindítás után a készülék magától újracsatlakozik és nincs semmi tennivaló vele.
Én ezt használom 2 szobában is (nagymama megfigyelésére, mert már nem önellátó). Belső hálózaton több hetes teszten hibátlan, kívülről még nem próbáltam, hiszen máshol nincs netem, meg távolról mit tudnék kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!