Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyiknek szebb a képe a...

Melyiknek szebb a képe a HD-nak vagy a DVD rip-nek?

Figyelt kérdés
2019. szept. 3. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
A standard DVD felbontás 720x576. Mondjuk az sem mindegy, mekkora kijelzőn nézed. HD-n a HD kitölti, a DVD-t meg fel kell skálázni, a nagyítás rontja a minőséget.
2019. szept. 3. 19:37
 2/7 Mr. V. ***** válasza:
51%

Elvileg a HD-nek, de milyen kontextusban kérdezed?

Mert feltöléseknél a HD-RIP azt jelenti, hogy HD-s kamerával veszik fel moziban, vagy HD-s tévéadás van rögzítve.

A HD nagyobb felbontású és többnyire MP4 kódolású, míg a DVD alacsonyabb felbontású és MPEG2 kódolású, azaz elavultabb, gyengébb minőség.

2019. szept. 3. 19:37
 3/7 A kérdező kommentje:
ha neten meg akarok nézni valamit online és ennyi
2019. szept. 3. 19:40
 4/7 A kérdező kommentje:
filmnél úgy van,hogy HD egyik linken másikon dvd rip . Akkor a HD kamerás lenne ?
2019. szept. 3. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ. A HD felbontása nagyobb, így általában jobb minőségű, de ha alacsony bitrátával kódolják az is lehet pocsék. Egy minőségi DVD lejátszó nagyon szépen fel tudja skálázni a DVDt is 1080p-be, az eredeti DVD lemezek gyönyörűen néznek ki (persze a natív HD még mindig jobb). Másolt, letöltött DVD esetén viszont lehet, hogy a videót tömörítették, hogy kisebb legyen, az felskálázva nagyon ronda lesz.
2019. szept. 3. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Online nézésnél megvan az esélye, hogy a HD is pocsék lesz. Lerontják a minőséget hogy minél kisebb legyen a fájlméret, mert annál gyorsabban lehet feltölteni és annál kevesebbet kell letölteni. Láttam 1-2 megosztót ahol ilyen 360p szinten van feltolva egy mai modern sorozat teljes évadja is, és ezt nézik. Pedig az HD képernyőn már erősen pixeles meg szétkent kép, de aki nem tudja hogy kell torrentezni, azt hiszi az is aranyat ér.
2019. szept. 3. 19:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem akar torrentezni, annak is hasznos. Erre jó példa vagyok én. A tököm szenvedjen állandóan a lassú, ókommunista technológián alapuló, netezésre/online játékra még alkalmas nettel (10/1MBit), ha egyszer online is megtudom nézni úgy, hogy nem laggolok, illetve nem fog le sokat a sávszélességből. Félre ne érts, én is szeretem a jó képminőséget, még így is képes vagyok 4K-s filmeket leszedni (igaz, 9 órán át akkor senkinek nem kell neteznie), de nekem a sorozatok, amik gyakrabban jönnek ki nem érnek annyit, hogy letöltsem őket... Szeretnék azért netezni is, nem csak letölteni és konkrétan semmi mást csinálni.

"Sidenote": azért a Vidstore.me linkeket szeretem, oda 1080p-be is feltolják az anyagot. Nem egy torrentezett FullHD, de azért bőségesen megteszi, és ez még mindig (!) nem okoz laggot (lekopogom).

A kérdésre válaszolva a HD-nak szebb a képe, a miértet már leírták előttem.

2019. szept. 3. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!